Gesturi de navigare cu Android Pie și One UI pe telefoanele Samsung Galaxy

4847

Pentru a vă oferi o experiență cu adevărat imersivă pe telefoanele cu Infinity Display precum Galaxy S9 și Galaxy Note 9, Samsung a adăugat opțiunea de a ascunde bara de navigare atunci când nu este utilizată. Apoi, această bară de navigare revine foarte ușor cu un gest de glisare în sus pentru un acces rapid. Dacă a părut cumva acest proces un pic prea greoi, Samsung a introdus o caracteristică minunată în cadrul noului său „One UI” care o va face mult mai intuitivă.

Această alternativă ușoară pentru butoanele de navigare fost introdusă de Samsung cu smartphone-ul Galaxy A7 (2018). Acum ea devine o caracteristică standard cu Android 9 Pie. Odată cu adoptarea de către Samsung a noului sistem de navigare software pentru toate dispozitivele, vor exista și nemulțumiri. Cel puțin la început vor exista mici „probleme” legate de acest sistem de navigare care va prelua câteva din proprietățile ecranului util. În timp ce setarea este puțin ascunsă, este incredibil de ușor de activat și o să vă obișnuiți foarte ușor cu noul sistem.

Samsung a înlocuit butoanele de navigare cu gesturi

Pe telefoanele Samsung cu Android Nougat și Oreo, există opțiunea de a ascunde temporar bara de navigare. Se utilizează un buton suplimentar de lângă butoanele de acasă, înapoi și recente. Această opțiune este înlocuită cu gesturi pe un ecran complet. Trebuie să glisați în sus din partea inferioară a ecranului pentru a vă întoarce, pentru a merge la ecranul de întâmpinare sau pentru a accesa ecranul aplicațiilor recente.

Practic, glisați în sus unde ar fi fost plasate aceste butoane dacă bara de navigare nu ar fi fost ascunsă.

Pentru a vă ajuta să vă obișnuiți cu gesturile, puteți să activați indicii de gest pentru a vedea de unde ar trebui să vă deplasați pentru fiecare dintre acțiunile butoanelor de navigare.

Android 9 Pie este cea de-a noua actualizare majoră și cea de-a 16-a versiune a sistemului de operare Google Android. Android Pie a fost lansat oficial pe 6 august 2018. A fost inițial disponibil pentru dispozitivele Google Pixel și Essential Phone. Sony Xperia XZ3 a fost primul dispozitiv cu Android 9 Pre-instalat.

Cu aceste gesturi o să vă obișnuiți foarte ușor. Sigur că la început va fi puțin incomod, dar după aceea o să vă încânte pur și simplu. În plus, chiar dacă bara de navigare este ascunsă, puteți schimba ordinea tastelor back și recents keys (înapoi și recente). Dacă rulați deja Android Pie pe Samsung Galaxy S9 sau S9+, găsiți opțiunea Gesturi pe ecran complet în secțiunea Display. Mergeți apoi în Navigation bar din aplicația Settings. Acest lucru este valabil și pentru Galaxy Note 9 și Galaxy S8 și S8+ când vor fi actualizate cu Pie.

Noul sistem de navigare prin gesturi este mult mai fluid

Comparativ cu bara tradițională de navigare, noile tab-uri de navigare bazate pe gesturi sunt semnificativ mai puțin invazive, iar controalele în sine sunt mult mai fluide. Noile gesturi de navigare ale Samsung pe Android Pie îmbunătățesc experiența de ansamblu pe dispozitivele Galaxy și economisesc timp când începeți să navigați pe telefon.