Samsung dă mai multe detalii despre „Gesturi universale” pe Galaxy Watch

185
Gesturi universale pe ceasurile Galaxy
Sursă foto: Zdnet

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie), Samsung ne reamintește că ceasurile Galaxy sunt potrivite pentru toți. Acest lucru se datorează așa-numitelor Gesturi Universale – Universal Gestures. Caracteristica îmbunătățește accesibilitatea și vă permite să navigați fără a fi nevoie să atingeți afișajul sau rama rotativă (fizică/virtuală).

„Gesturi universale” permite utilizatorilor să controleze diferite acțiuni de pe ceas prin mișcări ale mâinii. Disponibilă pentru toate modelele Galaxy Watch care acceptă One UI Watch 5, funcționalitatea de control prin gesturi a Samsung nu este nouă, dar cu siguranță a fost rafinată cu noul sistem de operare. Proiectat inițial pentru utilizatorii cu dificultăți motorii, „Gesturile Universale” se dovedesc utile pentru oricine are nevoie să interacționeze cu ceasul cu mâinile libere.

După ce ați activat Gesturile universale de pe ceasul sau smartphone-ul dvs. Galaxy, vi se va prezenta o opțiune pentru a le trece și a afla cum să le utilizați. De fiecare dată când trebuie să utilizați Gesturi universale, puteți efectua comanda rapidă de activare selectată, dar în mod implicit, aceasta poate fi activată strângând mâna.

Puteți activa funcția Gesturi universale în meniul Setări din submeniul Accesibilitate. Cele două gesturi principale sunt „faceți un pumn” și „ciupiți”, potrivit GSMArena. Primul selectează un element în timp ce face faceți un pumn de două ori, deschide meniul Acțiune sau activează gesturi universale. Gesturile universale sunt disponibile cu actualizarea One UI Watch 5, ceea ce înseamnă că pot fi folosite pe seria Galaxy Watch 4, seria Galaxy Watch 5 și seria Galaxy Watch 6.

Ciupirea trece la următorul element evidențiat, în timp ce o ciupire dublă revine pentru a evidenția elementul anterior.

După cum puteți vedea, meniul Acțiune afișează diferite acțiuni disponibile, în funcție de aplicația sau meniul activ. Aceste gesturi sunt destul de îngrijite și chiar și persoanele fără dizabilități le pot găsi utile.

Cu toate acestea, există o mică problemă. În esență, nu poți folosi Universal Gestures și nu poți avea Google Wallet activ pe Galaxy Watch. Gesturile pot fi activate numai dacă nu aveți o blocare a ecranului configurată, în timp ce utilizarea Google Pay necesită o blocare a ecranului din motive evidente de securitate.

De asemenea, merită remarcat faptul că Gesturile universale sunt diferite de gesturile găsite în meniul Funcții avansate. Acestea vă permit să răspundeți la apeluri, să respingeți alertele sau să lansați o aplicație din mers cu alte mișcări ale mâinii. Acestea pot fi folosite chiar și cu blocarea ecranului activată.

Utilizarea eficientă a gesturilor universale poate fi o provocare, deoarece efectuarea incorectă a unui gest poate rămâne nerecunoscută de ceas. Acest lucru duce la expirarea timpului afișajului și solicită utilizatorului să atingă ceasul pentru a-l trezi. De asemenea, utilizarea gesturilor universale pentru control poate necesita obișnuirea cu acestea. Dar odată ce stăpânești acțiunile este o alternativă foarte utilă și convenabilă la comenzile tactile.