Google Assistant lipsește în continuare de pe seria Galaxy Watch 4

334
Google Assistant lipseste in continuare de pe seria Galaxy Watch 4
Sursa Foto: via tizenhelp.com

Au trecut aproape șase luni și, totuși, nu există niciun semn de Google Assistant pe seria Galaxy Watch 4. La lansarea noii serii de ceasuri inteligente cu Wear OS 3, Samsung a spus că o să aducă toate funcțiile sale pe această nouă platformă. În acest caz, compania a spus că unele servicii și aplicații vor veni mai târziu, Google Assistant și Google Pay sunt unele dintre ele. Google Pay este disponibil în unele regiuni, dar Google Assistant încă lipsește din seria Galaxy Watch 4.

Google Assistant ar fi trebuit să fie la bordul modelelor Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic până acum. Atunci care sunt motivele pentru care lipsește aplicația Google Assistant pe seria Galaxy Watch 4 cu Wear OS 3? Conform informațiilor publicate de TizenHelp, există două motive majore pentru aceasta.

Seria Galaxy Watch 4 încă fără asistentul Google

În primul rând, un moderator Galaxy Watch de la Samsung Community a declarat că dispozitivul nu este compatibil cu Google Assistant. Menționează clar, seria Galaxy Watch 4 nu are suport pentru asistentul vocal Google. Nu credem într-o astfel de explicație din partea moderatorului Samsung Community. Samsung Galaxy Watch 4 și varianta sa Classic sunt capabile să ruleze orice aplicație. Ceasul inteligent acceptă aplicații mai grele precum Samsung Internet sau Strava, așa că aceasta nu este o scuză.

Al doilea motiv ar putea fi mai valabil în acest caz. De mulți ani, Samsung investește timp și bani în Bixby, așa că nu își dorește concurență de la Google Assistant. În multe servicii și comenzi vocale, utilizatorii au văzut că asistentul Google este superior lui Bixby. Serviciul de voce Samsung este nou și lipsește în multe domenii, cum ar fi recunoașterea diverselor accente, cum ar fi engleza indiană.

Google Assistant a debutat în mai 2016. După o perioadă de exclusivitate pe telefoanele Google Pixel și Pixel XL, a fost lansat și pe alte dispozitive Android în februarie 2017. Asistentul Google este disponibil în peste 40 de limbi.

Mai exixtă o posibilitate. Google Assistant ar putea fi lansat mai târziu într-o actualizare majoră sau împreună cu seria Galaxy Watch 5. Da, acest lucru este posibil. Dacă Samsung întârzie lansarea Asistentului pe cele două modele Watch 4, atunci utilizatorii au o singură opțiune de utilizat și aceasta este Bixby. Când utilizatorii devin prietenoși cu serviciul de voce al companiei, atunci nu au nevoie de altă aplicație.

În cele din urmă, este posibil să așteptați Google Assistant mult timp pe seria Galaxy Watch 4, dar acesta nu va veni prea curând. Mulți utilizatori au întrebat/solicitat/s-au plâns despre asta pe multe forumuri, dar nu există niciun cuvânt oficial de la Samsung și Google.