Google Calculator cu un nou design pentru ecranul tabletelor

297
Google Calculator cu un nou design pentru ecranul tabletelor
Sursa Foto: SamMobile.com

La începutul acestei luni, Google a anunțat că se va concentra din nou pe tablete și va aduce diverse îmbunătățiri software cu Android 13. De asemenea, a anunțat că va lansa aproximativ 20 de aplicații optimizate pentru tablete pentru a îmbunătăți adoptarea tabletelor Android. Acum, a lansat o actualizare a aplicației Google Calculator pentru tablete.

Înainte de actualizare, aplicația Calculator a avut aceeași experiență pe toate dispozitivele Android, indiferent de dimensiunea afișajului. Problema a fost că atunci când este în modul peisaj, pe un dispozitiv cu un ecran mare, gen tabletele din seria Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S8, aplicația scala pur și simplu interfața de utilizare, irosind spațiul prețios al ecranului. Acum problema se rezolvă.

Google Calculator, care vine preinstalat pe diverse telefoane și tablete, are acum un nou design de interfață de utilizare. Versiunea mai nouă a aplicației (versiunea 8.2) este optimizată pentru a profita din plin de afișajul mai mare al unei tablete. Afișează toate butoanele necesare în partea dreaptă și un jurnal istoric în stânga, potrivit SamMobile. Anterior, aplicația ocupa întregul ecran doar pentru a afișa butoanele numerice și de funcție.

Aplicația Google Calculator actualizată pentru o experiență mai bună

Mai mult, atunci când aplicația este utilizată cu o altă aplicație în modul multitasking cu ecran divizat, jurnalul istoric dispare, astfel încât ambele aplicații să poată fi utilizate fără probleme. Aplicația Google Calculator a primit, de asemenea, o comutare rapidă de setare care vă permite să accesați rapid calculatorul de pe orice ecran.

Google Calculator este aplicația oficială Google instalată standard pe aproape fiecare dispozitiv Android. Calculatorul include toate caracteristicile, inclusiv instrumente de calcul de bază, dar și caracteristici avansate (sinus, cosinus, tangente, ecuații etc.).

Odată cu această schimbare vizibilă la Google Calculator există multe diferențe subtile, cum ar fi posibilitatea de a ascunde funcțiile avansate pentru un aspect mai curat. Când acest mod este activ, butoanele își schimbă și forma, trecând de la cerc la o formă mai alungită. Deși este o actualizare minoră, noua interfață de utilizare ar trebui să permită utilizatorilor să efectueze calcule mai eficient.

Cu actualizarea anterioară, Google a introdus Material You pe care îl proiectați în aplicația Google Calculator. Dispozitivele Samsung Galaxy Tab vin preinstalate cu aplicația Samsung Calculator cu mai multe funcții și o interfață de utilizare decentă. Acest lucru este în contrast cu Apple, care nu își livrează iPad-urile cu nicio aplicație de calculator.