Google Calendar vă va anunța verbal detaliile despre un eveniment

222
Google Calendar va va anunta verbal detaliile despre un eveniment
Sursa foto: via SamMobile.com

Google continuă să adauge noi funcții de accesibilitate la toate produsele sale în mod regulat. În acest fel le face mai ușor de utilizat de persoanele cu dizabilități, dar nu numai. În cea mai recentă încercare, compania a anunțat o nouă funcție pentru versiunea web a Google Calendar. Aceasta este numită Announce Shortcuts și este destinată pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să obțină mai ușor detalii despre eveniment.

Potrivit Google, „aceste comenzi rapide îmbunătățesc vizibilitatea, deoarece permit ca detaliile din Google Calendar să fie auzite la cerere, în loc să navigheze prin informații lucru care necesită timp”. Funcția Anuntare comenzi rapide – Announce Shortcuts va fi disponibilă pentru toți clienții Google Workspace, clienții vechi G Suite Basic și Business, precum și pentru persoanele cu conturi Google personale.

Google Calendar cu anunțuri verbale despre evenimente

Google Calendar are deja o grămadă de alte comenzi rapide de la tastatură care ajută pe persoanele cu dizabilități să folosească serviciul mai ușor, iar pe alții să își desfășoare munca rapid. Puteți consulta lista cu toate comenzile rapide disponibile apăsând Ctrl+/ pe Samsung Galaxy Book și Galaxy Chromebook alimentat cu Windows.

Numele tastei Shift provine de la mașina de scris, unde trebuia să apăsați și să țineți apăsat butonul pentru a scrie litere de tipar sau alte majuscule. Tasta Shift a fost folosită pentru prima dată în Remington No. 2 Type-Writer din 1878.

În postarea pe blog, Google explică că tastând Alt + număr (de 1 la 7) pe Windows și Alt + Shift + număr (de 1 la 7) pe Chrome OS, noua funcție va anunța verbal aceste șapte detalii despre eveniment. Iată care sunt acestea:

  1. Titlu
  2. Data și ora
  3. Invitații
  4. Cameră sau locație
  5. Descriere
  6. Atașamente
  7. Notificări

Noua funcție a început să fie lansată pe 27 septembrie 2022, iar lansarea completă va fi finalizată în câteva zile. Sperăm că Samsung Calendar îi va urma exemplul.

Aplicația Google Calendar a fost lansată pentru prima dată publicului pe 13 aprilie 2006. Utilizatorii trebuie să aibă un cont Google pentru a utiliza Calendarul Google. Calendarul este disponibil atât ca versiune web, cât și ca aplicație mobilă pentru Android și iOS.