Google Discover opțional pe ecranul de pornire la seria Galaxy S21

566
Google Discover optional pe ecranul de pornire la seria Galaxy S21
Sursa Foto: xda-developers.com

Samsung este la mai puțin de o lună de lansarea mult așteptatei game Samsung Galaxy S21. Se pare, totuși, că recentul impuls al Google de a alinia interfața firmei sud-coreene cu alți furnizori de Android a avut succes. Acum Seria Galaxy S21 ar putea veni cu Google Discover inclus în ecranul de start One UI 3.1.

Știm din vară că Samsung și Google au discutat despre acordarea unei mai mari importanțe lui Google Assistant față de Bixby. Acum acest lucru ar putea sugera că Google a obținut acest favor de la Samsung. Conform XDA-Developers care citează pe Android Police, se pare că ecranul Google Discover va fi inclus în ecranul de start One UI 3.1 al gamei Galaxy S21.

Google Discover opțional pe ecranul de start la seria Galaxy S21

Samsung One UI 3.1, bazat pe Android 11, va debuta cu seria Galaxy S21 și aduce modificări minore ale UI. Vor fi și câteva caracteristici noi, inclusiv opțiunea de a seta Google Discover pe ecranul de start. Proprietarii de S21 vor putea alege între Google Discover și Samsung Free. Se înțelege că Google Discover va fi prezent în gama Samsung Galaxy S21, ca opțiune. Utilizatorii pot alege să-l folosească sau să treacă la Samsung Free, succesorul Samsung Daily, care este alimentat de Bixby.

Nu este surprinzător că Samsung a făcut acest lucru. Compania a redus treptat prezența lui Bixby de-a lungul anilor pe telefoanele sale. Un exemplu ar fi eliminarea butonului dedicat în telefoane precum seria Galaxy Note 10. Samsung și Google s-au înțeles acum după ani de fricțiune asupra software-ului proprietar Samsung. Poate fi rezultatul discuțiilor din acest an între Samsung și Google pentru a promova Asistentul Google și Magazinul Play mai mult decât Bixby și Galaxy Store.

Google Discover este un feed pentru dispozitive mobile pentru a livra știri, articole și videoclipuri. Google personalizează conținutul acestuia prin căutări și articole conexe. Utilizatorii pot personaliza în continuare ceea ce văd în feedul Discover, urmând anumite subiecte.

Această informație va da satisfacție utilizatorilor loiali Samsung care ar prefera să folosească Google Assistant, în locul lui Bixby. Interfața One UI 3.0 a fost lansată pe seria Samsung S20, dar nu va ajunge la alte telefoane mai vechi până la mijlocul anului 2021. Nu știm momentul în care One UI 3.1 va ajunge la telefoane mai vechi și, împreună cu acesta, Google Discover.

Samsung nu este singurul producător care face această mișcare. Aproape în același timp în care au avut loc discuții Samsung cu Google și OnePlus a arătat că va adăuga Google Discover în telefoanele sale.