Google Game Dashboard ajunge și pe alte dispozitive cu Android 13

234
Google Game Dashboard ajunge si pe alte dispozitive cu Android 13
Sursa foto: androidpolice.com

Google a confirmat că funcția sa Google Game Dashboard va fi disponibilă pe mai multe telefoane în viitor, dar nu este clar ce telefoane ar putea să o primească. Funcția va necesita sistemul de operare Android 13. Un reprezentant Google a declarat că Pixel 6a va primi funcția ca parte a actualizării Android 13.

Schimbarea a fost anunțată ca parte a actualizărilor de sistem de la Google care se lansează pe telefoanele certificate de Google prin alte mecanisme decât actualizările de sistem. Google a confirmat recent că mai multe telefoane vor primi caracteristica, momentan exclusivă pentru Pixel. În acest fel ne așteptăm ca dispozitivele Samsung Galaxy să primească funcția Google.

Știam că funcția va veni în Serviciile Play (Play Services), deoarece schimbările au fost observate în dezvoltare în ultimele luni. La acea vreme doar se presupunea că funcția ar putea începe să-și facă drum și pe alte dispozitive Android. A fost inițial parte a actualizării Android 12 pentru telefoanele Pixel și limitat la acestea. Multe alte interfețe Android au propriile versiuni ale caracteristicilor similare. Google Game Dashboard vă permite să faceți lucruri precum stream live, să activați un contor FPS, să dezactivați notificările și să setați un profil de performanță în timpul jocului – îmbunătățind durata de viață a bateriei sau performanța după cum doriți.

Google Game Dashboard va ajunge și pe telefoanele Galaxy

Google Game Dashboard a fost introdus inițial odată cu actualizarea Android 12 și limitat la telefoanele Google Pixel. Tabloul de bord pentru jocuri (Game Dashboard) vă permite să beneficiați de anumite bunătăți. De exemplu, de o durată de viață mai lungă a bateriei sau performanțe mai mari dau să blocați apelurile și notificările când jucați și multe altele. Alte mărci de smartphone-uri au propriile versiuni ale acestei funcții care au și funcționalități similare. Amintim aici doar Samsung Game Launcher și Xiaomi Game Turbo.

Anunțul Google arată că funcția ar putea veni pe dispozitive terțe, dar un context suplimentar ar putea indica contrariul. În timpul revizuirii de către AndroidPolice a smartphone-ului Pixel 6a, colegii noștri au observat că telefonul nu avea caracteristica Google Game Dashboard, deși alte telefoane Pixeli o au.

Google Pixel este o marcă de dispozitive electronice dezvoltată de Google cu sistemul de operare Chrome sau Android. Marca Pixel a fost lansată în februarie 2013 și include laptopuri, tablete, smartphone-uri și diferite accesorii.

Anunțul făcut de Google că funcția va veni pe „dispozitive selectate” cu Android 13 este o confirmare că Pixel 6a o va primi. Totuși, nu exclude posibilitatea ca alte telefoane terțe să o primească și ele în continuare. Doar că va trebui să așteptăm și să vedem.

Implementarea Google Game Dashboard prin Play Services necesită noi API-uri și modificări API care nu făceau parte din Android 12. În timp ce caracteristica a fost implementată printr-o aplicație de sistem specifică Pixel pe Android 12. Mutarea acestuia în Serviciile Play a însemnat să ajusteze ușor modul în care funcționează lucrurile la nivel de sistem, făcându-l dependent de Android 13.

Dacă Google Game Dashboard ajunge și pe telefoanele Samsung Galaxy, pentru pasionații de jocuri pe mobil, va fi o modalitate utilă de a-și extinde durata de viață a bateriei.