Google Maps vă informează acum și despre calitatea aerului (AQI)

267
Google Maps va informeaza acum si despre calitatea aerului
Sursa Foto: via SamMobile.com

Pe blogul său oficial, Google a anunțat că utilizatorii vor putea acum să urmărească calitatea aerului – Air Quality Index (AQI) din jurul lor folosind Google Maps. Această caracteristică va fi de mare ajutor persoanelor care se confruntă cu probleme respiratorii. Funcția de calitate a aerului Google Maps este lansată pe scară largă pentru Android momentan în SUA.

În special, veți obține informații detaliate despre calitatea aerului, indiferent dacă este smog, fumos, rău sau minunat dacă vă plimbați în aer liber. Mai mult, Google Maps va afișa și numerele Indexului Calității Aerului (de la 0 la 400+) împreună cu informații pentru activități în aer liber, când au fost actualizate informațiile și link-uri pentru a afla mai multe.

Google Maps mai util pe telefoanele Android

Toți posesorii de smartphone-uri Samsung folosesc Google Maps în foarte multe ocazii. Aplicația Google Maps a fost lansată pe telefoanele Samsung Galaxy în 2008. De atunci este prezentă pe toate telefoanele Samsung Galaxy, inclusiv pe cele din seria Galaxy S, Galaxy Z, Galaxy A, Galaxy M sau modelele mai vechi din alte serii la care Samsung a renunțat deja. În august 2013, a fost cea mai populară aplicație pentru smartphone-uri din lume! Peste 54% dintre proprietarii de smartphone-uri la nivel mondial folosind-o.

O pictogramă verde privind calitatea aerului se va afla află în colțul din dreapta jos în pagina de aplicații. Datele provin de la agenții guvernamentale de încredere, care includ Environmental Protection Agency (EPA) și PurpleAir din SUA. Pentru informare, PurpleAir este o rețea de senzori din SUA care oferă o vedere hiperlocală a condițiilor aerului.

Majoritatea imaginilor Google Maps de înaltă rezoluție ale orașelor sunt fotografii aeriene realizate de la aeronave care zboară la 240 până la 460 metri. În același timp, majoritatea celorlalte imagini din această aplicație sunt de la sateliți.

Puteți adăuga funcția de calitate a aerului pe harta dvs. atingând butonul din pagina de aplicații. Apoi, selectați Calitatea aerului sub Detalii hărți. În următoarele luni, Google Maps va afișa și date despre fum din SUA, obținute de la National Oceanic and Atmospheric Administration pe Google Search. Potrivit SamMobile, nu sunt momentan informații când funcția de air quality (AQI) va fi disponibilă și în alte țări.