Google Maps testează noi culori pentru viitoarele sale hărți

293
Google Maps testeaza noi culori
Sursa foto: via 9to5google.com

Google Maps este una dintre cele mai folosite aplicații pe telefoane Samsung Galaxy, dar și pe ale altor producători. În acest fel compania Google este foarte preocupată de modul cum arată aceste hărți, pentru ca utiliztorii să fie cât mai clar și bine informați în privința rutelor pe care le urmează. Google Maps – Hărți Google este preinstalat pe toate telefoanele și tabletele Samsung Galaxy.

Acum Google Maps testează o paletă de culori actualizată pentru stratul hărții de fundal. Albastrul pentru apă este mult mai deschis decât înainte (cu câteva note de verde). Dacă locuiți lângă ocean, lacuri sau râuri, acest lucru va fi destul de vizibil și mai vibrant, potrivit 9to5google. Pe de altă parte, Google folosește un verde mai închis (cu puțin albastru) pentru zonele naturale, cum ar fi parcuri, păduri etc. Drumurile sunt acum gri în loc de alb și, ca rezultat, ies mai mult în evidență. Pentru unitatea tematică, autostrăzile sunt de culoare gri închis în loc de galben, o similitudine cu abordarea Apple.

Hărțile afișate de Google Maps în viitor vor fi mai colorate

Peste 7.000 de oameni lucrează pe Google Maps fie ca antreprenori, fie ca angajați Google. Peste 250 de mașini Google Street View circulă pe străzile și autostrăzile din întreaga lume. Fiecare mașină folosește 15 camere care realizează vizualizări de 360° de la o înălțime de 2,5 metri. Google își actualizează imaginile la fiecare 1–3 ani. Vedeți pe I❤️Samsung cum să partajați locația în Google Maps pe un telefon Samsung Galaxy!

Sursă foto: Google

În altă parte a interfeței de utilizare, indicațiile folosesc o nuanță mult mai închisă de verde pentru cele mai importante informații. Acest lucru parcă iese mai mult în evidență, dar este o părere personală. Veți vedea acest verde și în alte bannere și elemente de interfață care au folosit anterior verdele strălucitor din sigla Google.

Sursă foto: Autoevolution

Izolat, majoritatea modificărilor de culoare nu sunt drastice. Combinat, însă, Google Maps arată destul de diferit față de înainte. Actualizarea la apă și drumuri va atrage mai multe comparații cu Apple Maps, ultima modificare având un impact destul de mare în ceea ce privește vizibilitatea. Vedeți pe iLoveSamsung cum să ștergeți istoricul Google Maps de pe telefoanele Samsung Galaxy!

În 2022, Google Maps (cu ~24,73 milioane) a fost cea mai descărcată aplicație de navigare din SUA. Aplicația este preinstalată pe telefoanele Android, dar în SUA Apple este la putere. Waze a fost pe locul doi cu 9,12 milioane de descărcări.

Între timp, Google Maps are o bară de jos mai scurtă, dar nu are o culoare dinamică. Momentan noua interfață și noile culori nu sunt disponibil pe dispozitivele Android. Google este încă încă în faza de testare și este posibil să se mai schimbe lucrurile înainte de lansarea globală. Vedeți pe I❤️Samsung și cum să măsori o distanță cu Google Maps pe un telefon Samsung Galaxy!