Google Maps poate fi afișat pe ecranul exterior la Galaxy Z Flip 5

201
Google Maps poate fi afisat pe ecranul exterior la Galaxy Z Flip 5
Sursa foto: via SamMobile.com

Galaxy Z Flip 5 aduce un upgrade major de design, așteptat încă de la primele modele Flip. Va avea un ecran exterior mult mai mare decât cele de pe Flip 3 și Galaxy Z Flip 4. Toate informațiile de până acum sugerează că Samsung a echipat pe Flip 5 cu un ecran extern de 3,4 inch (8,46 cm). Acesta se întinde pe cea mai mare parte din capac, iar compania face cele mai importante aplicații accesibile de pe acest ecran.

Recent am scris că Samsung a colaborat cu Google pentru a aduce aplicații gen Google Maps, pe ecranul exterior. Acum, un alt tipster de încredere (@chunvn8888) a confirmat că Google Maps va fi într-adevăr accesibil de pe ecranul exterior al lui Galaxy Z Flip 5. Cu toate acestea, încă nu este clar dacă întreaga aplicație va fi accesibilă pe ecranul extern sau dacă Google Maps va afișa doar actualizări importante de navigare pe acesta. De exemplu, pe Motorola Razr 40 Ultra este accesibilă întreaga aplicație Google Maps pe ecranul exterior.

Galaxy Z Flip 5 cu aplicațiile Google Maps, Messages și YouTube pe ecranul extern

În afară de aplicația Google Maps, și alte aplicații Google, inclusiv Messages și YouTube, pot fi accesate și pe ecranul exterior al lui Flip 5. Aplicațiile proprii Samsung ar putea apărea și ele pe acest ecran, potrivit SamMobile. Compania are deja o varietate de widget-uri care pot fi accesate pe telefoanele existente din seria Galaxy Z Flip. Galaxy Z Flip 5 este, de asemenea, primul telefon din seria Z Flip care dispune de Samsung DeX. Este posibil ca această aplicație – Samsung DeX – să fie disponibilă doar wireless.

În timp ce telefoanele tip flip OPPO și Vivo au ecrane mai mari, ele pot afișa informații numai prin widget-uri. Cel mult, acestea permit utilizatorilor să acceseze camera. Cu toate acestea, seria de telefoane Motorola Razr permite utilizatorilor să acceseze toate aplicațiile. Cu toate acestea, Razr 40 Ultra are două decupaje pe ecranul de acoperire pentru a găzdui camerele și ascund unele părți importante ale aplicațiilor, ceea ce este neintuitiv. Să sperăm că Samsung ar face o treabă mai bună decât Motorola în acest sens.

Motorola a fost cumpărată de Lenovo în 2014 cu 2,91 miliarde USD. Motorola a fost prima companie care a lansat un pager, în 1956. Putea trimite mesaje pe o rază de 40 km. Motorola a inventat primul radio pentru mașină în 1930, inițial destinat poliției din SUA.

Samsung Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5, seria Galaxy Watch 6, seria Galaxy Tab S9, setul wireless Galaxy Buds 3, un nou Galaxy SmartTag și posibil alte noutăți, le vom vedea la evenimentul Galaxy Unpacked din 26 (27) iulie la Seul, Coreea de Sud. Este prima dată când Samsung organizează un eveniment Unpacked pe teren propriu. Dispozitivele vor fi pe tarabe la începutul lunii august, după o perioadă de precomenzi imediat după lansare.