Google activează Matter pe toate dispozitivele Android, inclusiv pe cele Samsung

280
Google activează Matter pe toate dispozitivele Android
Sursa foto: via sammobile.com

Într-o nouă postare pe blogul său, Google a anunțat că dispozitivele Android, Google Home și Google Nest sunt acum activate pentru Matter. Printre dispozitivele care beneficiază de asistență Matter sunt Google Home, Google Home Mini, Nest Hub Max, Nest Hub (prima și a doua generație), Nest Mini, Nest Audio și Nest Wi-Fi Pro.

Dispozitivele din liniile Google Nest și Google Home primesc suport pentru Matter printr-o actualizare automată de firmwară. Dar, Google pare să lanseze suport pe smartphone-uri și tablete Android cu o actualizare a aplicației Google Home pentru platformă. Înseamnă că data viitoare când instalați sau actualizați aplicația Google Home pe smartphone-ul, tableta sau ceasul inteligent Samsung Galaxy. Acestea va funcționa cu dispozitive Smart Home compatibile cu Matter.

Matter este un standard de conectivitate anunțat pe 18 decembrie 2019. Își propune să reducă fragmentarea între diferiți furnizori și să realizeze interoperabilitatea între dispozitivele inteligente de acasă și platformele Internet of Things (IoT) de la diferiți furnizori.

Matter este noul standard de conectivitate pentru Smart Home

Matter este un nou standard de conectivitate pentru locuințe inteligente care a fost dezvoltat de o serie de companii din întreaga lume, inclusiv Amazon, Apple, Google și Samsung. Standardul este susținut de Connectivity Standards Alliance (CSA). Matter își propune să permită oamenilor să conecteze cu ușurință dispozitive inteligente de acasă de la diferite mărci.

Acum că dispozitivele Google acceptă standardul Matter, le puteți folosi pentru a configura sau a vă conecta la orice produs pentru Smart Home compatibil Matter. Google a adăugat și suport Matter pentru Fast Pair pe Android. Vă permite să conectați dispozitivele compatibile Matter la rețeaua dvs. de acasă așa cum ați împerechea un set de căști.

Connectivity Standards Alliance (CSA), fosta Zigbee Alliance, este un grup de companii care întrețin și publică standardele Zigbee și Matter. Peste 500 de companii sunt membri CSA inclusiv Samsung SmartThings, Comcast, Legrand și Amazon.

În urmă cu câteva luni, Google și Samsung au anunțat integrarea Google Home-SmartThings folosind funcția Multi-Admin a Matter. Aceasta le permite oamenilor să controleze produsele inteligente, care au fost configurate prin Google Home, pentru a fi controlate folosind Samsung SmartThings și invers.

Acum, Google spune acum că lucrează cu Samsung pentru a oferi o funcție îmbunătățită Multi-Admin în 2023. Mai mult, gigantul american Google va adăuga în curând suport iOS la aplicația Google Home, potrivit SamMobile. Sunt informații că vom putea vedea și mai multe produse inteligente activate pentru Matter la începutul anului 2023.