Acasă Stiri Google Pixel 6 va avea un procesor Tensor 5G datorită Samsung

Google Pixel 6 va avea un procesor Tensor 5G datorită Samsung

Noua serie Google Pixel 6 a fost tachinată în ultimul timp chiar de compania Google. Aceasta dat mai multe detalii despre noul smartphone Google Pixel 6 când a anunțat noul său cip-set Tensor care va alimenta dispozitivul. Conform ultimelor informații, noua serie Google va avea suport pentru 5G.

Samsung va furniza componentele necesare care adaugă suport 5G la seria Pixel 6. Samsung și Google au lucrat îndeaproape la pachetul de alimentare pentru acest dispozitiv. Deci, nu este surprinzător faptul că gigantul coreean aduce și 5G pe cea mai nouă serie a gigantului american Google.

Google Pixel 6 va utiliza un modem Samsung 5G

Informațiile anterioare au evidențiat faptul că noul procesor Tensor Google va fi fabricat de Samsung cu procesul de 5nm. Cip-setul în sine a fost zvonit anterior ca un procesor Samsung Exynos inedit. Printre altele camerele aflate pe seria Pixel 6 (Pixel 6 și Pixel 6 Pro) ar putea avea, de asemenea, senzori ISOCELL de la Samsung.

Citând surse familiare cu problema, Reuters, via Universmartphone, scrie că Google va folosi un modem Samsung 5G pentru Pixel 6. Acest lucru arată cât de semnificativă a fost colaborarea dintre ambele companii pentru acest dispozitiv. Nu trebuie să uităm că cele două companii au colaborat recent și pentru noul sistem de operare Wear OS, lansat recent cu seria Galaxy Watch 4.

Compania Google a fondată în 1998 de către Larry Page și Sergey Brin. Logo-ul este numele „Google”, scris în patru culori. Albastru pentru cele două litere „G” și „g”, roșu pentru „o” și „e”, galben pentru a doua literă „o” și verde pentru „l”.

În loc să utilizeze un modem Qualcomm 5G, Google a ales unul de la Samsung. Modelele emblematice anterioare Google Pixel au folosit procesoare Qualcomm, dar acum compania a preferat Samsung pentru aceste procesoare.

Trei companii sunt principalii furnizori de modemuri 5G pentru dispozitive mobile – Samsung, Qualcomm și MediaTek. Modemul de ultimă generație al Samsung va sprijini și tehnologia 5G. Google a confirmat anterior că Pixel 6 va suporta mmWave.

Qualcomm rămâne principalul furnizor de modemuri 5G pentru dispozitive mobile. Decizia Google de a merge cu modem Samsung va permite companiei coreene să își extindă amprenta pe această piață. Este, de asemenea, un vot de încredere din partea Google, care ar putea împinge alți producători să ia în considerare modem-urile Samsung în smartphone-urile lor.

Stiri

Samsung Display produce în masă ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri

Laptopurile de jocuri OLED ar putea fi în curând un lucru comun datorită Samsung Display. Subsidiara Samsung crește producția în masă a...

Seria Galaxy S22 fără cameră sub afișaj: ecran Infinity-O ca seria S21

Apar tot mai multe zvonuri despre seria Galaxy S22 și nu vor conteni până la lansarea propriu-zisă. Noua serie emblematică Samsung va...

Galaxy Book Flex 3 Alpha certificat de FCC, rulează Windows 11 Pro

Samsung pare să dezvolte o continuare directă a laptopului Galaxy Book Flex 2 Alpha în așteptarea marelui anunț Microsoft Windows 11 de...

Galaxy Watch 4 Golf Edition a fost lansat de Samsung în Coreea de Sud

La modelele Galaxy Watch și Watch Active 2, Samsung a lansat și o ediție specială Golf Edition. Ambele ceasuri au avut succes...

Galaxy S22 Ultra cu încărcare de 45W și noi detalii despre Exynos 2200

Acum, când seria Apple iPhone 13 a fost lansată oficial, în timp ce Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3...

Samsung a lansat un nou frigider Bespoke personalizabil cu o singură ușă

Samsung Electronics a lansat zilele trecute un nou frigider cu o ușă în gama Bespoke. Acesta este mai practic și va fi...

Samsung Galaxy Watch 4 și Watch 4 Classic: iată ce au la interior!

Samsung a lansat noua serie Samsung Galaxy Watch 4 alături de Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Sunt două...