Google și Samsung ar putea integra Health Connect în Android 14

201
Google Health Connect
Sursa foto: via neowin.net

La evenimentul Google I/O 2022, Google a dezvăluit sistemul Health Connect, pe care l-a dezvoltat împreună cu Samsung. Este un API (Application Programming Interface) și o platformă Android care poate colecta date de sănătate și fitness din aplicații sau dispozitive, le poate stoca în siguranță și vă permite să partajați acele date cu alte aplicații sau dispozitive. În prezent, Health Connect este disponibil ca aplicație pe smartphone-urile Android și pe ceasurile inteligente Wear OS. Cu toate acestea, Google ar putea integra Health Connect în Android 14.

Recent, Google a lansat Android 13 QPR2 Beta 1 pentru smartphone-urile Pixel. Interesant este că firmware-ul beta vine preîncărcat cu aplicația Health Connect. Cu toate acestea, Health Connect s-ar putea să nu se limiteze doar la dispozitivele Pixel în viitor, potrivit SamMobile. Potrivit Mishaal Rahman, Senior Technical Editor la Esper, Health Connect va deveni un serviciu de sistem Android 14. Cu alte cuvinte, Google ar putea face din Health Connect o aplicație implicită pe Android 14.

Health Connect în Android 14 ar putea fi o aplicație implicită

Momentan ne știm concret cum vor beneficia oamenii de integrarea Health Connect în Android 14, putem doar presupune. Ei bine, dacă devine o parte integrantă a sistemului de operare, tot mai mulți dezvoltatori de aplicații vor integra serviciul în aplicațiile lor. În primul rând ne gândim aici la Samsung și aplicația sa Samsung Health.

Cu cât este mai mare numărul de aplicații care au integrare pentru Health Connect, cu atât devine mai ușor pentru oameni să-și partajeze datele despre sănătate și fitness în cadrul aplicațiilor. De asemenea, înseamnă că puteți comuta cu ușurință între ceasurile inteligente de diferite mărci, fără să vă faceți griji cu privire la pierderea datelor despre sănătate și fitness.

Oura Health Oy este o companie finlandeză de tehnologie a sănătății. A fost fondată în 2009 și activează la nivel global. Este cunoscută mai ales pentru Oura Ring, un inel inteligent folosit pentru a urmări somnul și activitatea fizică.

În prezent, mai mult de zece aplicații au integrare Health Connect. Este vorba despre Google Fit, Samsung Health, Fitbit, MyFitnessPal, HealthilyMe, Oura, Flo, Lifesum, Outdooractive și Proov. Dacă utilizați oricare dintre aceste servicii, puteți partaja foarte datele de sănătate și fitness între acele aplicații folosind Health Connect.

Sperăm că, atunci când Google face Health Connect o parte integrantă a Android și alte mărci (Xiaomi și Realme) vor adăuga suport pentru Health Connect în aplicațiile lor de fitness.