Samsung Health vs Apple Health: două foarte bune aplicații

227
Samsung Health vs Apple Health doua foarte bune aplicatii
Sursa Foto: androidauthority.com

Aplicațiile cu foarte multe și utile informații despre sănătate sunt la doar o atingere distanță cu un smartphone în buzunar. Aceste instrumente de sănătate fac totul, de la urmărirea activității până la menținerea înregistrărilor și chiar trimiterea notificărilor pentru a ne ajuta să rămânem la curent cu starea de sănătate. Două dintre aceste platforme sunt cele mai folosite. Acum vom pune acum față în față Samsung Health vs Apple Health.

Doi dintre cei mai proeminenți jucători din arena trackerelor de fitness sunt Samsung și Apple. Ambele companii oferă aplicații robuste de sănătate pentru smartphone-urile lor. Prin intermediul AndroidAuthority vă oferim o comparație Samsung Health vs Apple Health. Vom vedea care aplicație este mai completă, care oferă mai multe instrumente de monitorizare, date sau statistici mai cuprinzătoare.

Samsung Health vs Apple Health. Ce fac aplicațiile de sănătate?

Datorită aplicațiilor telefoanelor și dispozitivelor portabile, oamenii își pot monitoriza sănătatea mai mult ca niciodată. De la pașii făcuți și etapele de somn până la ritmul cardiac și SpO2, dispozitivele noastre urmăresc și înregistrează date privind o varietate de factori de sănătate și fitness. Aceste date sunt extrem de utile pentru atingerea obiectivelor de greutate, îmbunătățirea fitness-ului și stabilirea unui stil de viață sănătos.

Platforme precum Samsung Health și Apple Health acționează ca depozitari pentru statisticile de sănătate și fitness pe care le colectăm. Acestea urmăresc datele și se sincronizează cu alte instrumente și aplicații pentru a aduce toate informațiile într-un singur loc. Acest lucru face posibilă organizarea și analizarea elementelor măsurabile semnificative și, cel mai important, stocarea datelor dvs. în siguranță pentru un acces ușor.

Acestea fiind spuse, niciuna dintre aceste platforme nu poate înlocui expertiza medicală sau consultarea cu medicul dumneavoastră. Atât Apple Health, cât și Samsung Health sunt ferestre în starea ta de bine și instrumente pentru a ține cont de starea ta de fitness. Ca atare, ele sunt folosite pentru a fi atenți la obiectivele de sănătate, nu pentru a înlocui vizitele la medic.

Accesare Samsung Health vs Apple Health. Aplicația Apple Health este o aplicație stoc preîncărcată pe iPhone-urile Apple. Același lucru este valabil și pentru Samsug Health! Aplicația Apple este acceptat atât de iPhone, cât și de Apple Watches și este limitată la utilizatorii iOS.

Pe de altă parte, Samsung Health este disponibil atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iOS. Vine preîncărcat pe unele dispozitive, dar poate fi descărcat și din Google Play Store sau App Store. Utilizatorii pot accesa Samsung Health pe telefoanele care rulează Android 8.0 sau o versiune ulterioară sau iPhone 5 și o versiune ulterioară, precum și pe multe dispozitive portabile Galaxy.

Acoperirea elementelor de bază cu cele două aplicații de sănătate

Atât Samsung Health, cât și Apple Health oferă în mod adecvat urmărirea de bază a sănătății și activității dvs. Aceasta include înregistrarea automată a statisticilor cum ar fi pașii, etajele urcate, exercițiile și somnul. Fiecare aplicație vă permite, de asemenea, să introduceți manual date suplimentare, inclusiv greutatea, consumul de apă și urmărirea ciclului menstrual.

În funcție de dispozitivele pe care le-ați asociat, ambele aplicații pot afișa valori avansate suplimentare, inclusiv tensiunea arterială, nivelurile de glucoză, ritmul cardiac și multe altele. De exemplu, proprietarii de Samsung Galaxy Watch 4 pot accesa și informații despre compoziția corpului lor în aplicația Samsung Health. În mod similar, utilizatorii Apple Watch Series 6 și Series 7 pot accesa statisticile de oxigen din sânge (SpO2) în aplicația Apple Health.

În general, datele de bază privind sănătatea și fitnessul reprezintă cea mai mare parte a paginilor de destinație ale ambelor platforme și sunt informațiile cele mai frecvent utilizate. Ambele aplicații oferă mai multe moduri de vizualizare a datelor, inclusiv vizualizări zilnice, săptămânale, lunare și chiar anuale. Aplicațiile diferă în ceea ce privește adâncimea oferită de fiecare și modul în care afișează datele utilizatorilor.

Navigarea Samsung Health vs Apple Health

Interfața aplicației Apple Health. Interfața Apple este curată și ușor de navigat. Trei file — Rezumat, Partajare și Răsfoire — organizează aplicația. Atingând anumite categorii de sănătate în fiecare filă, se vor deschide ferestre suplimentare pline cu mai multe date și analize.

Rezumat: fila Rezumat găzduiește comenzi rapide pentru ca utilizatorii să-și acceseze statisticile și informațiile. În partea de sus, listează favoritele pe care utilizatorii le pot selecta în funcție de categoriile pe care le apreciază cel mai mult. Utilizatorii pot atinge fiecare categorie pentru a accesa informații suplimentare și date mai detaliate. Fila Rezumat găzduiește tendințe în materie de sănătate, momente importante și sugestii pentru alte aplicații de sănătate și fitness care merită verificate.

Partajare: această filă este locul în care utilizatorii se pot conecta la sistemul lor de sănătate pentru a partaja informații cu un medic sau pot configura permisiuni pentru a partaja în siguranță informațiile despre sănătate cu prietenii sau familia. Această filă este și locul în care utilizatorii pot sincroniza aplicații suplimentare cu Apple Health.

Răsfoire: este locul în care utilizatorii pot accesa toate categoriile și datele de sănătate. Cantitatea de conținut aici va depinde și de ce alte aplicații și accesorii sincronizează utilizatorii cu aplicația lor Apple Health. Aceasta poate include totul, de la aplicații de urmărire a caloriilor până la expunerea audio de la căștile asociate. De asemenea, utilizatorii pot adăuga categorii din această filă la Favorite în fila Rezumat.

În plus față de aceste file, utilizatorii își pot accesa pagina de profil pentru a introduce informații de bază și detalii importante de sănătate, cum ar fi grupa de sânge. De aici, puteți, de asemenea, să accesați dosarele de sănătate, să configurați un act de identitate medical, să alegeți preferințele de notificare și confidențialitate și să vă înscrieți pentru a fi donator de organe.

Interfața aplicației Samsung Health

Samsung Health este la fel de simplu și ușor de utilizat. Este organizat în patru file principale: Acasă, Împreună, Fitness și Pagina mea. Samsung împinge, de asemenea, conținut similar atunci când utilizatorii accesează categoriile din aplicație. Acestea includ articole, antrenamente și multe altele pentru a ajuta utilizatorii să rămână motivați.

Acasă: fila Acasă este locul în care aplicația prezintă valorile actuale de sănătate ale utilizatorilor. Din această filă, utilizatorii pot accesa anumite categorii, cum ar fi somnul sau exercițiile fizice, pentru a vedea mai multe informații și analize.

Împreună: aplicația Samsung Health oferă provocări în fila Together. Astfel permite utilizatorilor să compare datele și să se conecteze cu prietenii sau alți utilizatori Samsung Health.

Fitness: utilizatorii Samsung Health au, de asemenea, acces la o colecție mare de resurse, inclusiv videoclipuri de antrenament, conținut pentru pierderea în greutate și antrenament și instrumente de mindfulness de la compania Calm.

Pagina mea: pentru utilizatorii aplicației Samsung Health, fila Pagina mea prezintă insigne câștigate, rezumate săptămânale și recorduri personale.

Un meniu suplimentar în aplicația Samsung Health include rezumate săptămânale ale datelor urmărite, materiale de marketing, actualizări despre aplicație și un centru de setări unde utilizatorii pot gestiona detaliile contului și multe altele.

Integrare terță parte și dispozitive compatibile

Când vine vorba de informații, aplicația Apple Health demonstrează că mai mult înseamnă chiar mai mult. Se sincronizează cu mii de aplicații terțe, integrând date despre orice, de la meditație și activitate până la nutriție și fitness. Pe de altă parte, Samsung nu acceptă integrarea cu multe aplicații terțe. Listate ca „servicii conectate” în meniul de setări al aplicației Samsung Health, aplicațiile Strava și Technogym sunt printre puținele opțiuni.

Acest lucru este semnificativ, deoarece datele din aplicațiile terță parte ajută la a furniza utilizatorilor o imagine mult mai completă a sănătății și fitness-ului lor. Trecerea prin fila Browse a aplicației Apple Health ilustrează potențialul absolut pe care îl oferă aplicația. Conectivitatea ajută, de asemenea, la compensarea unor deficiențe ale aplicației. De exemplu, urmărirea nativă a somnului pe dispozitivele Apple lasă mult de dorit, dar utilizatorii se pot sincroniza cu o gamă largă de aplicații terță parte pentru a obține informații mai bune.

În timp ce este vorba despre integrare, un dezavantaj major, atât la Samsung Health, cât și Apple Health, este că niciunul nu este compatibil cu Fitbit. Comparând Samsung Health vs Apple Health, pentru ambele aplicații considerăm că acest lucru este un mare minus.

Multe dispozitive de fitness și sănătate sunt compatibile atât cu Samsung Health, cât și cu Apple Health. Aceasta include o varietate de dispozitive de urmărire a fitnessului, cântare și dispozitive medicale, cum ar fi pulsoximetre, monitoare de tensiune arterială și monitoare de glucoză din sânge – mult prea multe pentru a fi enumerate aici. Samsung Health este mult mai felxibil aici. Nu există o listă definitivă de dispozitive compatibile cu Apple Health. Dar documentația oficială Apple afirmă că Apple Watches, anumite dispozitive medicale și aplicațiile însoțitoare care folosesc HealthKit funcționează cu platforma.

Caracteristicile diferențiate ale Apple Health

ID medical: Apple Health oferă o caracteristică unică de siguranță. ID-ul medical permite primilor respondenți să acceseze informații care pot salva vieți în caz de urgență. Aceste detalii includ medicamentele curente ale unui utilizator, grupa de sânge, alergiile și dacă este sau nu donator de organe. În cadrul aceleiași caracteristici, puteți alege și contacte de urgență. Aceste persoane de contact primesc automat un mesaj cu locația dvs. dacă utilizați butonul SOS de urgență.

Partajare: Deși s-a menționat mai sus, fila Partajare merită să apară din nou aici. Acest aspect al aplicației este un instrument puternic care îi ajută pe cei dragi să se îngrijească unul de celălalt și să rămână informați. Pentru unii, acest lucru înseamnă acces la notificări importante despre starea de sănătate a unui părinte în vârstă și urmărirea tendințelor precum activitatea lor și datele ritmului cardiac. Pentru alții, înseamnă împărtășirea statisticilor între soți pentru a se menține unul pe celălalt motivat și la țintă. Pentru cine vrei să știe despre sănătatea ta, Apple facilitează partajarea detaliilor.

Înregistrări medicale: De asemenea, Apple Health facilitează și schimbul de informații cu medicul dumneavoastră. Atâta timp cât asigurătorul sau spitalul dvs. este înscris pentru evidențele medicale, puteți accesa informații despre proceduri, rezultate de laborator, medicamente și multe altele.

Stabilitate la mers: O nouă caracteristică a Apple Health este o măsurătoare a stabilității care urmărește riscul de cădere. După ce evaluează puterea, echilibrul și mersul utilizatorilor, funcția va trimite notificări dacă stabilitatea de mers a unei persoane este îngrijorătoare.

Caracteristicile diferențiate ale Samsung Health

Provocări: caracteristica Provocări de la Samsung invită utilizatorii să participe la competiții lunare de numărare a pașilor împotriva altor utilizatori din întreaga lume. Aceste competiții ajută la stimularea utilizatorilor să rămână activi și să atingă repere sănătoase. Astfel utilizatorii își pot crea propriile competiții unu-la-unu și pot invita prietenii sau membrii familiei să concureze.

Exerciții: deoarece Samsung Health nu se integrează cu multe alte aplicații, permite utilizatorilor să înregistreze datele de antrenament pe platforma în sine. Pentru a face acest lucru, aplicația oferă o listă de antrenamente, incluzând alergarea, mersul pe jos și ciclismul, plus totul, de la schi alpin la dansul de sală.

Alimente: dacă aplicația Apple Health va extrage date din aplicațiile populare de urmărire a alimentelor, Samsung Health le permite utilizatorilor să urmărească direct mesele. Puteți introduce alimente ca masă sau gustare și puteți găsi articole specifice în biblioteca extinsă de alimente a aplicației. Această bază de date include informațiile nutriționale ale fiecărui articol și îi ajută pe utilizatori să țină evidența caloriilor.

Somn: aceasta este o altă categorie în care Samsung Health excelează. Aplicația nu numai că înregistrează timpul de somn, dar urmărește și etapele somnului și oferă un scor de somn. Cu dispozitive compatibile, poate oferi chiar și detectarea sforăitului și date despre oxigenul din sânge.

Scurte concluzii. În ceea ce privește Samsung Health vs Apple Health, alegerea este adesea făcută de utilizatorii de dispozitive. Pentru utilizatorii Apple ar fi greu să nu folosească aplicația Apple Health, dar utilizatorii de dispozitive Android nu o pot accesa.

Samsung Health este mult mai felxibilă, deschisă și mai cuprinzătoare, dar mai multă integrare terță parte ar îmbunătăți semnificativ aplicația. Are mai mulți utilizatori avînd în vedere ecosistemul Samsung mult mai vast. Punctul forte al ambelor aplicații este că fiecare compilează toate informațiile dvs. într-un singur loc.