Procesorul Google Tensor G3 va fi fabricat tot de Samsung

270
Procesorul Google Tensor G3
Sursa foto: 9to5google.com

În timp ce noua serie Google Pixel 7, cu cipul Tensor G2 sunt disponibile doar de o lună, deja apar zvonuri cu privire la următoarea generație. Potrivit acestora, „Google Tensor G3” va rămâne cu același modem ca seria Pixel 7 și va fi în continuare produs tot de Samsung.

Potrivit site-ului german WinFuture, citat de 9to5google, smartphone-urile următoare produse de Google vor folosi un cipset care poartă numele de cod „Zuma”. Deloc surprinzător, cipul pare a fi o ramificație a lui Samsung Exynos 2300. Asta înseamnă că următorul procesor al Google, care probabil se va numi „Tensor G3”, va fi din nou produs de Samsung.

Google Tensor G3 va fi fabricat tot de Samsung

Nu se cunosc detalii despre schimbările pe care Google le va face pe telefoanele Pixel 8 cu următoarea generație de Tensor. Dar se pare că Samsung a lucrat în continuare activ la procesorul său Exynos 2300, în ciuda planurilor aparente de a renunța la el pentru seria sa emblematică Galaxy S23. Recent Samsung Exynos 2300 a primit recent prima sa certificare.

Același nume de cod „Zuma” (Tensor G3) a fost pomenit anterior și de colegii noștri de la GalaxyClub. Am scris și noi despre acest lucru. De asemenea, Kuba Wojciechowski a susținut recent că cipul ar putea fi fabricat pe procesul de 3 nm al Samsung. Actualul Google Tensor G2 este fabricat cu un proces de 4 nm.

Zuma este un nume de gen neutru de proveniență aztecă și arabă, purtat în special de persoanele religioase. De obicei numele este tradus ca însemnând „pace”. Originea numelui Zuma vine din aztecă (nahuatl) și este Lord Frowns In Anger.

O altă informație interesantă despre „Tensor G3” este modemul. Se pare că acesta rămâne neschimbat față de Tensor G2. S-a descoperit că Google se află în spatele problemelor cu modemul original Tensor din Pixel 6. Dar performanțele modemului din Tensor G2 sunt mult mai bune și nu au fost probleme în funcționarea seriei Google Pixel 7. Expertiza Samsung în acest domeniu a dat roade.

Mai știm că Google lucrează la două dispozitive cu numele de cod „Shiba” și „Husky”. Ambele sunt menționate cu 12GB de RAM și un afișaj de 2268×1080 pixeli pe „Shiba” și 2822×1344 pe „Husky”. Aceste specificații ar trebui probabil luate cu unele rețineri în acest moment. În primul rând, rezoluțiile de mai sus nu sunt în conformitate cu niciunul dintre dispozitivele anterioare Google și ar fi un downgrade dacă „Husky” este un dispozitiv de top.