Harman a cumpărat Roon, o platformă de streaming audio

148
Harman Roon Samsung
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Harman International, o subsidiară deținută în totalitate a Samsung Electronics, axată pe tehnologiile conectate pentru piețele auto, a anunțat achiziția Roon. Roon este o platformă de redare muzicală pentru pasionații de muzică, care are o interfață bogată pentru răsfoirea și descoperirea muzicii, compatibilitate cu aproape orice dispozitiv audio și un motor de redare conceput pentru a oferi cel mai bun sunet posibil. Platforma este disponibilă pentru toate sistemele de operare populare și produce o linie de dispozitive hardware server numite Nucleus.

„Suntem foarte mândri de capacitatea noastră de a crea experiențe audio excepționale pentru partenerii și consumatorii noștri din întreaga lume”. A declarat Dave Rogers, Președinte, Divizia Lifestyle, Harman, potrivit Samsung Newsroom. „Echipa de la Roon împărtășește pasiunea noastră de a oferi sunet și conectivitate excepționale iubitorilor de muzică. Așteptăm cu nerăbdare să-l urăm bun venit pe Roon, al cărui talent impresionant se va alătura familiei Harman și se va consolida capacitățile noastre de inginerie deja robuste.” Harman deține diverse mărci audio, inclusiv AKG, B&O (Bang & Olufsen), Harman Kardon, Infinity Audio și JBL.

Roon va funcționa ca o afacere Harman autonomă cu echipa sa existentă. Toate operațiunile Roon vor rămâne la locul lor și vor continua să fie dedicate deservirii și creșterii comunității Roon de parteneri și clienți de dispozitive, în cadrul misiunii comune de a oferi experiențe audio captivante și personalizate într-un univers de produse și platforme.

Aliniat cu strategia sa de „work with all”, Harman se angajează să crească ecosistemul de dispozitive deschis al Roon. Astfel include colaborarea cu peste 160 de alte mărci audio, oferind sunet la peste 1000 de dispozitive de înaltă performanță. Devotamentul lui Roon față de comunitatea sa loială și expertiza sa excepțională în design UI/UX va continua să se extindă odată cu această achiziție.

Roon este o companie americană fondată în 2015 și are sediul în New York City. Platforma americană de streaming muzical funcționează bine cu multe tehnologii audio, inclusiv AirPlay, Chromecast/Google Cast și multe altele.

„Echipa noastră este încântată să se alăture Harman, o companie vizionară care conduce industria audio de zeci de ani”. A declarat Enno Vandermeer, CEO al Roon. „Combinând forțele cu Harman, câștigăm amploarea, resursele și acoperirea incredibilă a unui lider tehnologic global. În același timp ne menținem independența de a investi în creșterea și viitorul afacerii. Așteptăm cu nerăbdare să aducem gestionarea datelor avansate, expertiza SaaS și capabilitățile de implicare a consumatorilor în ecosistemul nostru larg de parteneri, în timp ce ne unim forțele cu Harman pentru a oferi clienților noștri experiențe audio și mai bune.”

Samsung, cel mai mare furnizor de cipuri de memorie și smartphone-uri din lume, a achiziționat Harman pentru 8 miliarde de dolari în martie 2017. Cu toate acestea, detaliile financiare specifice ale noii achiziții nu au fost dezvăluite.