Health Connect – un nou API Android pentru fitness de la Google și Samsung

277
Health Connect un nou API Android pentru fitness de le Google si Samsung
Sursa Foto: androidheadlines.com

Există mai multe aplicații și servicii de sănătate diferite care vă înregistrează datele de fitness. Aceste date pot fi partajate între aplicații și dispozitive. Cu toate acestea, există unele probleme asociate cu modul în care sunt partajate aceste date. Acesta este motivul pentru care Google a colaborat cu Samsung pentru a aduce un nou API numit Health Connect. Google a anunțat acest lucru printr-o postare pe blogul dezvoltatorilor Android.

Când vine vorba de partajarea datelor de sănătate cu mai multe dispozitive, există câteva probleme de care utilizatorii trebuie să se ocupe. Pentru început, nu există o modalitate unificată de partajare a datelor, așa că experiența variază întotdeauna în funcție de dispozitive și servicii. Diferitele API-uri, servicii și aplicații au propriile seturi de politici de confidențialitate. Din această cauză utilizatorii nu pot fi niciodată în siguranță atunci când partajează datele de sănătate. Acest lucru creează un mozaic instabil de protocoale de securitate care îi lasă pe oameni vulnerabili. Samsung și Google vor să rezolve acest lucru cu Health Connect.

Samsung și Google lucrează la API-ul Health Connect

Google a anunțat că dorește să rezolve aceste probleme prin aducerea unui nou API numit Health Connect. Este pentru a oferi o modalitate unificată și sigură pentru dezvoltatorii de aplicații de a obține datele de sănătate adecvate de la diferite servicii. Când o aplicație solicită date de la o altă aplicație sau serviciu, folosește un API (Interfață de programare a aplicației) pentru a comunica.

API – Application Programming Interface. Este un tip de interfață software, care oferă un serviciu altor aplicații. Un API poate fi pentru un sistem web, sistem de operare, sistem de baze de date, hardware sau biblioteci software.

Deci, dacă o aplicație dorește să acceseze datele de sănătate colectate de serviciul Leap Fitness, va folosi un API. Cu toate acestea, experiența ar varia în funcție de aplicație. Acest lucru ar duce la diferite probleme. Cu toate acestea, dacă o aplicație ar folosi Health Connect, ar folosi un singur API cu un set de reguli de confidențialitate.

Cu Health Connect, informațiile dintre aplicații precum Samsung Health, Google Fit, MyFitnessPal, Leap Fitness și Withings vor fi colectate, combinate și apoi sincronizate, astfel încât să nu existe diferențe în citirile lor.

Acest lucru este valabil și pentru dispozitivele dvs. Health Connect acceptă de fapt diferite tipuri de date de sănătate, inclusiv somnul; nutriția; măsurătorile corpului și elementele vitale; cum ar fi ritmul cardiac și tensiunea arterială, potrivit AndroidHeadlines. De asemenea, atunci când primești același tip de date de la mai multe aplicații (de ex. pași), vei putea alege aplicația pe care vrei să o prioritizezi.