Huawei ia în considerare folosirea de cipuri 5G de la Samsung

801
Licențe Samsung Huawei
Sursa Foto: via phonearena.com

Compania chineză Huawei încă are de suferit în urma sancțiunilor economice instituite de guvernul american. Sunt componente vitale în telefoanele Huawei care sunt fabricate de companii americane și compania chineză nu mai are acces la ele. Unul dintre aceste componente este procesorul cu modem 5G. De acesta Huawei are nevoie în telefoanele sale ce vor putea fi conectate la noua rețea.

În acest fel, Huawei ia în considerare cipurile mobile 5G de la compania Samsung și de la taiwanezii de la MediaTek. Chiar dacă toată lumea se ocupă de COVID-19, situația dificilă și delicată dintre Huawei și guvernul american nu s-a rezolvat miraculos între timp. Interdicția comercială afectează și unele companii americane prin scădere a veniturilor preconizate dar, în mare măsură pe Huawei.

Posibil procesoare Samsung Exynos 5G pe smartphone-urile Huawei 5G

Acum compania din China s-a orientat către alternative locale, conform PhoneArena. Marea tranziție spre rețelele de a cincea generație pare să fi accentuat problema companiei, deoarece modemurile mobile 5G sunt fabricate în principal de patru companii din întreaga lume – Qualcomm, Samsung, MediaTek și Huawei.

Cu actualele restricții în vigoare, Huawei nu poate folosi cipurile 5G Qualcomm în smartphone-urile sale. Huawei își fabrică propriile cipuri Kirin HiSilicon 5G, dar nu are capacitatea necesară pentru a satisface producția de telefoane pentru rețelele de a cincea generație. Potrivit vicepreședintelui Qualcomm, Hou Mingjuan, piața 5G este relativ neafectată de situația COVID-19 și va continua să crească continuu în 2020.

COVID-19 este abreviere din engleză pentru coronavirus disease 2019. Boala a fost identificată pentru prima dată în orașul Wuhan, capitala provincia Hubei din China. Boala a apărut în rândul pacienților care au dezvoltat pneumonie fără o cauză clară.

Se pare că există doar două opțiuni pentru Huawei. Compania poate opta pentru un procesor Samsung Exynos sau să folosească noua gamă Dimensity a companiei MediaTek. Nu este clar ce dispozitive Huawei vor folosi modemurile 5G ale terților. Nu este clar momentan nici dacă planurile Huawei se vor transforma în contracte solide. Ce este clar însă, Huawei are nevoie ca de aer de procesoarele Samsung și MediaTek.

Huawei va continua probabil să livreze dispozitive de nivel superior momentan cu modemuri Kirin 5G. Este posibil ca doar fabricarea de hardware 5G pentru modelele mid-range să fie externalizată către Samsung sau MediaTek.

Am scris recent că smartphone-urile din seria Huawei P40 și în special modelele Huawei P40 Pro+ vor folosi ecrane OLED Samsung. Și modelele P40 Pro vor folosi tot ecrane produse de Samsung Display. Încă puțin și jumătate din componentele telefoanelor companiei Huawei vor fi produse de Samsung!