Huawei înainte de Samsung și Apple în luna aprilie la cota de piață

618
Sursa Foto: Google / Huawei

Huawei și-a atins, cel puțin pentru scurt timp, obiectivul stabilit cu ani în urmă de a deveni cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Potrivit companiilor de cercetare de piață, compania chineză a fost în fața Samsung și Apple în aprilie 2020 – datorită noului COVID-19.

Virusul corona a provocat o scădere masivă a vânzărilor marilor producători Samsung și Apple în Europa și în alte regiuni. A profitat de acest lucru compania Huawei cu vânzările sale pe piața din China. Conform companiei de studiu de piață, cel puțin temporar Huawei a fost cel mai important producător mondial de smartphone-uri.

Huawei a profitat de vânzările sale din China

Potrivit Counterpoint citat de WinFuture, Huawei a beneficiat foarte mult din punct de vedere al cotei de piață a smartphone-urilor din „blocarea” vieții publice. Acest lucru s-a întâmplat în multe locuri din lume, multe magazine de retail au fost închise, iar comerțul online a fost restricționat sever în unele cazuri. În același timp, vânzările din China au crescut. Pentru a demonstra controlul Chinei asupra COVID-19, China „s-a deschis”, astfel încât Huawei a putut să vândă mai multe dispozitive.

Potrivit Counterpoint Research, cota de piață globală a smartphone-urilor Huawei a fost de aproximativ 19% în aprilie. În aceeași perioadă de timp Samsung a gestionat „doar” o cotă de piață de 17%. De asemenea, compania chineză a reușit să depășească și pe Apple pentru o perioadă scurtă de timp în aprilie.

Counterpoint Research (Counterpoint Technology Market Research) este o companie cu sediul în Hing Kong, fondată în 2012. Efectuează studii de piață consultanță tehnologică, consultanță strategică în domenii precum IoT, automotive, AI, smartphone-uri sau werables printre altele.

Previziunile companiei Countrepoint spun că apariția provizorie a companiei Huawei pe primul loc este de scurtă durată. Counterpoint Research reamintește că SUA și-au prelungit recent sancțiunile împotriva grupului chinez. Huawei întâmpină dificultăți masive pe toate piețele în afară de China în vânzarea smartphone-urilor sale. Pe lângă problemele evidente ale companiei Huawei apar și alte inerente legate de lipsa serviciilor Google. Compania însăși se așteaptă ca vânzările să scadă cu peste 20%.

Huawei în declin serios în Europa

Există deja semne clare ale declinului companiei chineze și în Europa, una din cele mai importante piețe mondiale. Vânzările companiei din China în Germania au scăzut cu aproape 40% față de anul trecut. Odată cu deschiderea de magazine și tranzacționarea online în multe țări din Europa și Asia, situația specială de pe piața smartphone-urilor declanșată de noul virus corona este pe cale să se normalizeze din nou. Acest lucru este în dezavantajul Huawei. Astfel Samsung și Apple vor putea ocupa din nou pozițiile de top în curând.