Huawei a recunoscut că nu poate depăși pe Samsung în acest an

818

Compania chineză Huawei are de mai mult timp probleme serioase cu administrația din Statele Unite și din mai multe țări partenere guvernului american. Acest lucru se răsfrânge inevitabil și asupra vânzărilor globale ale Huawei. Zilele trecute compania a recunoscut că nu poate depăși pe Samsung în acest an, în privința vânzărilor globale de smartphone-uri.

Huawei a urmărit în ultimii ani să depășească compania Samsung și să devină mai mare producător de smartphone-uri din lume. Dar, în urma recentelor interdicții comerciale a SUA și a suspendării contractului de licență Android de către Google, Huawei a recunoscut că va dura mult mai mult decât a crezut inițial pentru a deveni cel mai mare producător mondial de smartphone-uri.

Huawei a sperat că poate deveni numărul unu mondial în 2019

Vorbind în cadrul CES Asia ce a avut loc în China la Shanghai între 11-13 iunie 2019, directorul general al Consumer Business Group Huawei, Shao Yang, a întărit comentariile făcute la începutul acestui an, afirmând că Huawei a fost pe cale să-și atingă ținta până în al patrulea trimestru al anului 2019. Cu toate acestea, în urma recentelor evoluții pe plan internațional, compania a reevaluat acum situația. Directorul Shao Yang consideră că „procesul poate dura mult mai mult” decât a sperat Huawei inițial.

Huawei a fost acuzată de guvernul SUA că primit finanțare din partea a trei agenții de securitate și de informații legate de guvernul chinez. Oficiali și politicieni americani și-au exprimat de mai multe ori îngrijorarea că Huawei a produs și produce telefoane pentru a permite accesul neautorizat al guvernului și armatei chineze la datele din dispozitivele mobile.

Huawei în limba chineză înseamnă floare. Logo-ul firmei Huawei este stilizat în formă de floare. Ren Zhengfei este fondatorul și președintele Huawei din 1987. Acesta a fost inginer în Armata de Eliberare din China. Pe lângă smartphone-uri și tabletele, Huawei oferă produse și servicii pentru infrastructuri de rețea și soluții de cloud computing.

Beneficiarul principal al situației în care se află Huawei este Samsung

Nu este clar ce fel de strategie vizează Huawei în prezent. Directorul executiv a arătat că în prezent compania comercializează peste 500.000 de smartphone-uri la nivel global în fiecare zi. Dacă Huawei își menține această rată de vânzări, ar putea vinde peste 100 milioane de smartphone-uri până la sfârșitul anului. Dar, având în vedere că nu poate lansa dispozitivele cu Google Play Store, acest lucru pare extrem de greu realizabil.

Doar timpul ne va spune cum va trece afacerea cu smartphone-uri a companiei Huawei peste această situație. Acum compania chineză își dezvoltă propriul sistem de operare dar problemele pot continua pentru Huawei. Conform prognozele recente, producătorul numărul unu mondial, Samsung, beneficiază cel mai mult de pe urma acestei situații.