Samsung va beneficia de problemele Huawei din SUA și Europa

836

Samsung Electronics va beneficia cel mai probabil de recentele acțiuni întreprinse de SUA și Europa împotriva companiei Huawei. Statele Unite și aliații săi vor să interzică companiei Huawei să participe la construirea rețelele de generația a cincea 5G. Statele Unite au dovezi și suspectează că echipamentele oferite de chinezi ar putea oferi informații confidențiale agenției de spionaj din China.

Deja mai multe guverne, inclusiv din Australia, Canada, Polonia și Germania, s-au alăturat SUA și altele intenționează să se alăture, pentru a exclude compania din China din rețelele lor de 5G. De asemenea, Uniunea Europeană ia în considerare propuneri de excludere a firmei chineze din rețelele 5G de generația următoare, potrivit agenției de presă Reuters.

Potrivit ziarului sud-coreean KoreaTimes, Korea Investment & Securities, o companie de investiții și valori mobiliare din Coreea de Sud, a declarat că Huawei a ocupat primul loc pe piața echipamentelor globale de telecomunicații în 2017. Huawei avea o cotă de piață de 28% pe fondul sprijinului activ al guvernului chinez și a prețurilor foarte mici.

Samsung produce echipamente 5G foarte competitive

Acțiunile americane asupra Huawei au intenția de a bloca strategia globală a Chinei în industria 5G”. A declarat Choi Seol-hwa, analist al Korea Investment & Securities. „Se așteaptă ca acest conflict să ducă la noi oportunități pentru companiile coreene„. Choi a continuat, „Echipamentele Samsung 5G sunt foarte competitive comparativ cu echipamentele 4G. Acum, aproximativ 30 – 50 % din vânzările Huawei sunt pentru piața europeană. Dacă Huawei nu va mai avea acces pe această piață, Samsung este de așteptat să ocupe acest loc“.

Huawei a fost fondată în 1987 de Ren Zhengfei, fost inginer în Armata de Eliberare din China. În SUA, oficiali și politicieni și-au exprimat îngrijorarea că Huawei a produs telefoane pentru a permite accesul neautorizat al guvernului și armatei chineze la datele din dispozitivele mobile. Telefoanele Huawei și ZTE nu pot fi folosite de instituțiile guvernamentale în SUA.

De asemenea, Samsung este de așteptat ca să-și recâștige terenul pierdut în vânzările cu smartphone-uri, beneficiind de mutarea Washingtonului. Acesta va interzice vânzarea cip-urilor și a altor componente produse de Huawei și de alte companii chineze de telecomunicații. Samsung se află într-o bătălie cu firmele chineze pentru piața de smartphone-uri la nivel mondial. Guvernul american va impune sancțiuni împotriva Huawei, susținând că firma a încercat să fure secrete comerciale de la T-Mobile și a lucrat în secret pentru a elimina sancțiunile SUA asupra Iranului. Departamentul de Justiție al SUA a intentat acuzații penale împotriva Huawei la sfârșitul lunii trecute.

Micron Technology din SUA furnizează cip-uri pentru Huawei

Compania chineză a depins de furnizorii din Statele Unite, inclusiv Micron Technology. Această companie furnizează cip-uri de memorie și alte componente necesare pentru fabricarea smartphone-urilor. „Dacă lanțul de aprovizionare al Huawei ar fi perturbat de o interdicție de export din partea companiilor din SUA, acest lucru ar avea un impact puternic asupra Huawei. Acest lucru va fi cu siguranță în beneficiul rivalilor Huawei”. A declarat Peter Richardson, director la compania de consultanță și studiu de piață Counterpoint Research.