Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

1010
Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3
Sursa Foto: letsgodigital.org

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a fost anunțat designul modelelor Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Acest lucru arată că noul Flip va avea un design în două tonuri, cu o cameră duală și un ecran exterior puțin mai mare decât modelul anterior. Conform unei cereri de brevet, Samsung vrea să lanseze și diverse huse de protecție pentru Galaxy Z Flip 3, de această dată husele oferă și protecție pentru balama.

Am văzut că Samsung vrea să să acorde o atenție suplimentară robusteții și durabilității pliabilelor sale. Compania oferă atât partea din față, cât și partea din spate a dispozitivului cu Corning Gorilla Glass Victus. Succesorul Gorilla Glass 6 este și mai rezistent la zgârieturi și face telefonul pliabil rezistent la căderi de până la 2 metri.

În plus, compania pare să aplice un cadru reînnoit, care este probabil un Armor Frame. Prin intermediul colegilor noștri de la LetsGoDigital am publicat o serie de mărci comerciale aparținând Samsung, toate pentru durabilitatea viitoarelor telefoane pliabile. Atât cadrul, cât și ecranul vor fi acum semnificativ mai puternice și mai durabile decât înainte.

Huse pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

De asemenea, Samsung pare să acorde atenție pentru prima dată și impermeabilității dispozitivelor pliabile. Datorită construcției pliabile, dispozitivul nu va fi (încă) complet impermeabil, poate fi IP57. Oricum ar fi, ar fi o îmbunătățire a situației actuale, deoarece în prezent nu există smartphone-uri pliabile disponibile cu rating IP. Ar fi un mare atu pentru Galaxy Z Flip 3!

Știm că Samsung va face acest telefon mai robust și rezistent la praf și apă, dar compania nu a uitat nici de accesorii. Pentru originalul Z Flip, Samsung a proiectat o husă din piele, formată din două părți. Ca urmare, această husă nu oferă nicio protecție în jurul balamalei pliabilului. Samsung pare să fi dezvoltat acum diverse soluții pentru a putea fabrica huse pliabile dintr-o singură bucată.

WIPO – World Intellectual Property Organization este o agenție a ONU înființată la 14 iulie 1967. Are sediul la Geneva. WIPO are în prezent 193 de state membre. 95% din bugetul său provine din taxe legate de serviciile sale globale.

Următoarele informații provin dintr-un brevet depus de Samsung la Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală (WIPO) în octombrie 2020. Noul brevet intitulat „Husă de protecție pentru dispozitiv electronic pliabil” a fost publicat la 29 aprilie 2021. Vedem aici diverse opțiuni pentru protejarea balamalei împotriva căderilor accidentale și a altor posibile răniri ale telefonului.

Vedem în documentație trei carcase diferite, dintre care două au o construcție mai dură, a treia carcasă este realizată dintr-o țesătură flexibilă și moale. La toate cele trei modele balamaua este protejată, iar capacul este format dintr-o singură bucată. Deoarece exteriorul telefonului pliabil devine mai mare în poziția deschis, este necesar ca husa cu partea care se deschide/închide (capacul) să se poată contracta și extinde la înălțimea balamalei. În două cazuri, husa se închide perfect în jurul balamalei când telefonul este pliat.

Multe culori atrăgătoare pentru viitorul Flip Samsung

Samsung intenționează, de asemenea, să facă o decupare pentru camera duală și ecranul exterior. Această decupare nu este prezentată în ilustrații, dar este descrisă în documentație. Opțional, se pot face niște adâncituri suplimentare pentru butoane, senzori și altele asemenea. În cele din urmă, rezultă din documentația de 36 de pagini că Samsung poate utiliza, de asemenea, o soluție similară pentru carcasele destinate modelului Galaxy Z Fold 3.

Sigur Samsung va lansa huse diferite pentru urmașii lui Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2, pentru a oferi o protecție suplimentară dispozitivelor. În cele din urmă, compania este cunoscută și pentru gama sa bogată de accesorii telefonice. Luați în considerare, de exemplu, Galaxy S21 pentru care au fost lansate peste 10 huse și carcase oficiale diferite, în culori diferite.

Apropo de culori, Samsung va lansa noul Z Flip într-o mare gamă de culori noi. Imaginile difuzate au dezvăluit că va apărea cel puțin un model gri, bej, violet și verde. În plus, Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi disponibil și în variante de culoare negru, alb, albastru și roz. Probabil că nu toate culorile vor fi lansate în toate părțile lumii.

Cum am scris mai sus, Galaxy Z Flip 3 va fi lansat alături de Galaxy Z Fold 3 în iulie. Probabil tot atunci vom primi și pe Samsung Galaxy S21 FE și un nou set de căști Galaxy Buds.

SURSĂLetsgoDigital