IFA Berlin 2023: Samsung SmartThings conectează lumea cu lucrurile

261
IFA Berlin 2023 Samsung SmartThings
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a prezentat ieri cele mai recente inovații ale sale pentru o casă conectată. La conferința de presă de la IFA Berlin 2023, compania a explicat modul prin care serviciul SmartThings vine în sprijinul consumatorilor. Samsung SmartThings ajută consumatorii europeni să prioritizeze aspectele care contează cel mai mult pentru ei – economisirea energiei, creșterea securității, accesul la un divertisment de calitate și creșterea gradului de eficiență în viața lor de zi cu zi.

Ecosistemul SmartThings, aflat într-o continuă dezvoltare, le permite celor 285 de milioane de utilizatori înregistrați să-și adapteze și să-și personalizeze casele pentru a se potrivi nevoilor lor. Ei își pot conecta și controla fără probleme mai multe aparate și dispozitive inteligente printr-o singură aplicație. Prezența Samsung la IFA Berlin 2023 a însemnat și prezentarea unei studiu efectuat în rândul consumatorilor din Europa. Datele statistice menționate în acest articol au fost realizate de Opinium Research. Au fost chestionați 2.500 de adulți din UK, Franța, Spania, Germania și Italia între 28 iulie – 1 august 2023.

„Pentru Samsung, conectarea utilizatorilor între ei sau cu locurile și hobby-urile care contează cel mai mult pentru ei prin intermediul tehnologiei este o adevărată pasiune. Vom continua să profităm de posibilitățile oferite de cele mai recente inovații în tehnologie. În acest fel ne asigurăm că ecosistemul SmartThings crește și se dezvoltă într-un mod care să permită oamenilor să se conecteze la ce este cu adevărat important pentru ei.” A declarat Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Electronics Europa, potrivit SamsungNewsroom.

IFA Berlin 2023: Samsung SmartThings – Îmbunătățirea experienței de acasă

Cu SmartThings utilizatorii pot să-și controleze casele de oriunde, să se bucure de timpul liber și de mai multă siguranță. Casele noastre continuă să fie mai importante ca niciodată, jucând roluri multiple în fiecare zi. Șapte din zece consumatori (71%), conform studiului Samsung, au fost de acord că tehnologia are un impact pozitiv asupra vieții lor de zi cu zi. Este inclus aici modul în care interacționează cu prietenii și familia, modul în care își desfășoară activitățile casnice și modul în care își explorează hobby-urile.

Acum, spre exemplu, pasionații de gătit se pot bucura mai mult de pasiunea lor cu Samsung Food. Aceasta este noua aplicație all-in-one pentru salvarea și partajarea rețetelor, planificarea meselor și cumpărăturilor alimentare. Samsung Food este disponibilă în 104 țări, în zece limbi diferite. Aplicația pune cunoștințele în materie de mâncare din întreaga lume la îndemâna utilizatorilor. Aplicația se conectează la electrocasnicele utilizatorilor și poate trimite informații referitoare la timpul de gătire și temperatură, direct către cuptorul compatibil Samsung. Cu peste 160.000 de rețete, va exista întotdeauna ceva nou de gătit.

Până la sfârșitul anului, folosind Food AI, Samsung Food va putea furniza utilizatorilor rețete personalizate în funcție de dieta fiecăruia. Într-o versiune ulterioară Samsung Food, disponibilă spre sfârșit de an, se va conecta cu Samsung Health. În acest fel planificarea meselor poate fi adaptată la preferințe și cerințe dietetice a sprijini utilizatorii în atingerea obiectivelor de sănătate.

Samsung The Freestyle de a doua generație lansat la IFA Berlin 2023

În calitate de lider pe piața globală de televizoare timp de 17 ani consecutiv, Samsung și-a luat angajamentul de a oferi soluții de divertisment de cea mai bună calitate. Compania a completat gama super screen prin lansarea televizoarelor Neo QLED 8K și Q80C 4K de 98 inch (248,92 centimetri). Samsung are în plan să aducă întreaga gamă de ecrane Micro LED în Europa până la finalul anului. Ecranele Micro LED le vor oferi utilizatorilor un contrast incredibil și detalii uluitoare indiferent dacă se joacă sau vizionează filme.

Samsung a anunțat la IFA Berlin 2023 și lansarea globală a celei de-a doua generații The Freestyle. Acest proiector versatil, portabil, este conceput pentru a oferi o experiență similară unui ecran mare oriunde dorește utilizatorul. Funcția Smart Edge Blending permite vizualizarea conținutului atât în format peisaj, cât și portret. Asta înseamnă că două proiectoare Freestyle 2nd Gen pot fi asociate pentru o experiență de vizualizare panoramică de 160 și 120 inch (406,4 / 304,8 centimetri) pe verticală. Este ceva perfect pentru o seară de cinema și nu numai.

Grija pentru planeta noastră permanent în atenția Samsung

Samsung se angajează să dezvolte produse și servicii care să ajute oamenii să economisească bani și să contribuie prin acțiunile lor la a avea o planetă mai bună. Trei sferturi dintre consumatori (77%) caută produse tehnologice care îi ajută să economisească energie. Două treimi (67%) dintre consumatori considerând că este important ca următorul lor dispozitiv să se poată conecta la o aplicație care să le permită să monitorizeze și să reducă astfel consumul de energie.

Odată cu creșterea prețurilor la energie în Europa, 72% dintre cei chestionați sunt îngrijorați de costul pe care funcționează electrocasnicele din casa lor. Pentru a ajuta diminuarea efectelor creșterii prețurilor la energie, modul SmartThings Energy pentru electrocasnice și televizoare poate fi folosit pentru optimizarea consumul de energie, dar și a timpului de utilizare. De exemplu, modul AI Energy din SmartThings Energy permite monitorizarea și reducerea consumului de energie al mașinii de spălat. În acest fel mașina va spăla 3 cicluri în loc de 1 cu același consum de energie electrică.

Tehnologiile de încălzire precum pompele de căldură reprezintă o piață în creștere rapidă, iar Samsung este în fruntea acestei tendințe. Din 2022, pompele de căldură inteligente aer-apă de la Samsung au înregistrat o creștere de 97%. Acestea se pot conecta la rezervoare de apă caldă menajeră sau, alternativ, se poate folosi soluția all-in-one Samsung Climate Hub.

Călătoria Samsung este în continuă evoluție, deoarece își propune să proiecteze tehnologie care să reducă impactul asupra mediului. Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Fold 5 și seria Galaxy Tab S9 au în componență materiale reciclate. Este vorba despre aluminiu reciclat, sticlă și materiale plastice provenite din plase de pescuit din oceane și sticle PET. Chiar și seria Galaxy Watch 6 încorporează materiale plastice reciclate post-consum. Toate aceste dispozitive Galaxy vin ambalate în cutii realizate din hârtie reciclată.

O casă sigură

Samsung înțelege siguranța pe care tehnologia inteligentă o poate oferi de-a lungul generațiilor. Securitatea este una dintre temele de interes pentru consumatori, conform cercetării efectuate de Samsung. Faptul că locuiesc singuri acasă (54%), că se simt mai în siguranță când sunt singuri acasă (39%) și că își păstrează familia în siguranță atunci când nu sunt acasă (39%) sunt considerate beneficii cheie ale tehnologiei inteligente.

Ecosistemul SmartThings include o serie de parteneri care se angajează să ajute oamenii să-și păstreze casele în siguranță. Aceasta include acum Yale, un brand de top în materie de securitate pentru casă. Yale Linus Smart Lock și noul Smart Opener pentru ușă și garaj permit ușilor să fie blocate de la distanță prin intermediul aplicației.

Tot la Berlin Samsung a anunțat că investește într-un viitor construit în jurul posibilităților pe care tehnologia le poate debloca. Astfel, compania își propune să facă diferența prin a se asigura că tehnologia pentru case inteligente devine mai ușor accesibilă. Cercetarea arată că un sfert dintre europeni consideră că includerea tehnologiei inteligente este un factor cheie în achiziția următoarei locuințe. În același timp, peste trei sferturi dintre respondenți au declarat că locuințele inteligente sunt de interes pentru ei (77%).

Înțelegând importanța acestui lucru, Samsung lucrează pentru a face aceste posibilități reale. Compania crede în puterea colaborării atunci când vine vorba de a duce această viziune mai departe. Prin parteneriatul cu ABB Smart Buildings Samsung speră să conecteze oamenii mai mult cu locuințele lor prin încorporarea tehnologiei inteligente în case înainte ca acestea să fie cumpărate.

Prin integrarea produselor ABB și SMA în SmartThings Energy, casele pot deveni și mai sigure, mai inteligente și mai durabile. Spre exemplu, oamenii vor putea să activeze dispozitive la momentul optim, să urmărească și să ajusteze consumul în funcție de modul de utilizare.