Image Clipper și patch-ul de securitate din mai ajunge la Galaxy A54

173
Image Clipper Galaxy A54
Sursa foto: galaxyclub.nl

Actualizarea de securitate din luna mai se lansează acum și pentru Samsung Galaxy A54. Cu aceasta, dispozitivul primește și noua funcție Image Clipper care a debutat cu seria Galaxy S23. Când Samsung a lansat seria Galaxy S23, s-a părut mult timp că această caracteristică va rămâne exclusivă pentru acele dispozitive. În cele din urmă, funcția Image Clipper nu a făcut parte din prima actualizare One UI 5.1 care a venit pe multe alte telefoane.

A urmat apoi surpriza. Noua funcție a început să treacă rând pe rând la alte modele emblematice Samsung, dar și la telefoanele pliabile. Dar, gigantul tech sud-coreean nu s-a oprit la telefoanele sale premium cu noua caracteristică. Image Clipper a ajuns și în gama medie Galaxy A. Inițial funcția a ajuns la Samsung Galaxy A53, pentru ca apoi și Galaxy A33 să beneficieze de ea.

Samsung Galaxy A54 primește Image Clipper

Odată cu această ultimă actualizare, a devenit imediat clar că Galaxy A54 va primi funcția Image Clipper. Și într-adevăr, Samsung a lansat o actualizare majoră de peste 1GB, care conține versiunea de firmware A546BXXU2AWDB. Potrivit GalaxyClub, noul firmware aduce în special două îmbunătățiri majore.

În primul rând, desigur, este instalat corecția de securitate mai. Rezolvă până la 55 de îmbunătățiri pentru sistemul de operare Android și alte 21 de remedieri pentru software-ul propriu al Samsung. Din partea Samsung sunt de amintit îmbunătățirile majore de securitate la software-ul modemului Exynos și la aplicațiile Theme Manager, Knox și Gear Manager.

Prima teorie despre software, înainte de crearea computerelor pe care le știm azi, a fost propusă de Alan Turing în 1935. Turing a fost un informatician, matematician și criptanalist, considerat părintele informaticii și inteligenței artificiale teoretice.

Cel mai interesant din punct de vedere funcțional este desigur că Galaxy A54 primește funcția Image Clipper după instalare. Acest lucru vă permite să tăiați automat persoane sau obiecte din fotografii. Apoi le puteți copia și lipi separat sau le puteți salva ca imagine. Alegeți o fotografie din Galerie, puneți degetul pe persoana sau obiectul pe care doriți să-l decupați și lăsați software-ul să-și facă treaba. Puteți copia și lipi imaginea decupată într-o altă aplicație sau o puteți partaja direct. Sau îl puteți salva ca fișier în folderul Imagini decupate. De exemplu, este funcția ideală pentru a crea autocolante.

Noua actualizare este acum disponibilă pe telefoanele Galaxy A54 neblocate în rețelele mobile din toată Europa. Actualizarea este disponibilă și în România. Dacă aveți un telefon blocat în rețelele mobile poate fi necesar să aveți răbdare. La fel este situația dacă ați important un Galaxy A54 din țări mai îndepărtate.