Funcția Immersive View ajunge pe Google Maps în cinci orașe

152
Google Maps Immersive View
Sursă foto: via SamMobile

La evenimentul Google I/O din mai 2022, Google a anunțat că va aduce pe Google Maps o funcție bazată pe AI și AR numită Immersive View. Folosind această caracteristică, utilizatorii ar putea vedea orașele într-o vedere panoramică. Este ceva similar cum are Apple Maps cu Flyover. La evenimentul Search AI de la Paris, din urmă cu trei zile, Google a anunțat că funcția Immersive View din Google Maps va fi disponibilă în cinci orașe din întreaga lume.

Aceste cinci orașe includ Londra, Los Angeles, New York, San Francisco și Tokyo. Deci, Parisul nu este pe această listă, momentan, chiar dacă anunțul a fost făcut acolo. Utilizatorii de Google Maps din aceste orașe se pot scufunda în profunzime în funcție și pot explora interiorul magazinelor și restaurantelor fără a fi nevoie să le viziteze efectiv. Immersive View reunește tot ce este mai bun din Street View și imaginile aeriene și le reunește într-o funcție AR.

Immresive View va fi disponibilă în curând pentru mai multe orașe

Pe lângă vizitarea virtuală a zonei, puteți vizualiza și informațiile generale pe care le așteptați de la Google Maps. De exemplu, condițiile de trafic, mai multe restaurante din zonă, vremea și ora din zi în timp real cu tehnologia NeRF (Neural Radiance Fields). Este o tehnică AI care face fotografii 2D ale unui loc din mai multe unghiuri și le combină pentru a crea o reprezentare 3D a scenei. Google a spus că funcția Immersive View va fi disponibilă în curând la Amsterdam, Dublin, Florența și Veneția.

Google a anunțat, de asemenea, câteva noi actualizări despre caracteristica Live View AR a Hărților, potrivit SamMobile. Funcția Google Maps Live View AR va fi disponibilă în Barcelona, ​​Dublin și Madrid. Mai mult, Indoor Street View primește și un upgrade important. Acesta va fi disponibil în peste 1.000 de aeroporturi, gări și mall-uri noi din Barcelona, ​​Berlin, Frankfurt, Londra, Madrid, Melbourne, Paris, Praga, Sao Paulo, Singapore, Sydney și Taipei în următoarele luni.

La Frankfurt se află 14 din cei mai înalți 15 zgârie-nori din Germania. Din această cauză Frankfurt pe Main este cunoscut și sub numele de „Mainhattan”. Cel mai înalt este turnul Commerzbank (260 metri). Goethe s-a născut la Frankfurt.

Google a spus că o nouă funcție Maps numită Glanceable Directions va îmbunătăți și indicațiile de pe ecranul de blocare. Utilizatorii pot obține mai multe informații despre indicații de orientare fără a fi nevoie să deblocheze telefonul. Funcția va fi disponibilă pe Android și iOS în următoarele luni. Aceasta este o funcție separată de Immersive View. Pe Google Maps puteți urmări și calitatea aerului cu telefoanele Samsung Galaxy!

În cele din urmă, proprietarii de vehicule electrice vor obține informații mai bune despre stațiile de încărcare. Google Maps vă va ajuta acum la găsirea celei mai bune stații de încărcare de pe traseu și vă va arăta, de asemenea, dacă locul pe care îl vizitați are sau nu stații de încărcare pentru EV.