Interfață de utilizare adaptivă Split UI pentru Z Fold 3 și modelele emblematice

379
Interfata de utilizare adaptiva pentru Z Fold 3 si viitoarele modele emblematice
Sursa Foto: vis SamMobile.com

Următoarea versiune majoră Samsung One UI (One UI 3.5) pentru Android s-ar putea lăuda cu o interfață de utilizator adaptabilă. Aceasta ar fi capabilă să se adapteze în funcție de dimensiune, raportul de aspect și orientarea afișajului. O interfață One UI adaptivă este menită să poată redimensiona, rearanja și redesena elementele UI din mers în funcție de parametrii menționați mai sus. Asta înseamnă că ar trebui să arate și să se simtă natural pe orice tip de dispozitiv inteligent echipat cu ecran, de la smartphone-uri standard și tablete la dispozitive pliabile.

Acest zvon, însoțit de câteva GIF-uri care prezintă interfața de utilizare adaptivă în acțiune vine de la Ice Universe. Conform sursei – @UniverseIce, noua interfață de adaptare pentru viitorul Galaxy Z Fold 3 ar putea fi numită „Split UI – UI divizat„. Cu toate acestea, GIF-urile acoperă tot felul de factori de formă în afară de forma de carte a lui Galaxy Z Fold 2! Potrivit Ice Universe, Split UI și ar putea ajunge pe toate telefoanele și tabletele Galaxy viitoare, indiferent de dimensiunea lor.

Interfață de utilizare Split UI pe viitoarele telefoane Samsung

Interfeța adaptivă Split UI ar putea fi adoptată cu ușurință de următorii factori de formă care încă nu există. Samsung a prezentat recent câteva concepte pliabile care nu respectă factorul de formă convențional. Am publicat recent un clip video unde apar diferite dispozitive pliabile, inclusiv unul în formă de Z. Acesta are un ecran flexibil care se pliază în două locuri. Apoi, există zvonuri despre un viitor Galaxy Z Roll / Galaxy Z Slide, cu un afișaj glisant. Și acestea pot primi această interfață de utilizare adaptivă Samsung Split UI.

Este Samsung Split UI evoluția naturală a Continuității aplicațiilor? Anumite elemente adaptive există deja în One UI, conform prietenilor noștri de la SamMobile. Continuitatea aplicației – App Continuity a fost răspunsul la Galaxy Fold original, cu două ecrane. Noile elemente din această interfață adaptabilă sunt o continuare a dezvoltării aplicației Samsung App Continuity. Dar așa-numita Samsung Split UI duce această idee la un nivel cu totul nou. Nu putem decât să sperăm că va oferi suport mai bun pentru aplicații terțe decât App Continuity – Continuitatea aplicațiilor.

SamMobile este un site din Țările de Jos fondat în 2011. Este printre cele mai importante site-uri din lume care publică știri despre Samsung. Are și redactori români care publică pe site. Publică știri, recenzii și comparații între telefoane, tablete și purtabile Samsung.

Nu există multe informații cu privire la interfața de utilizare adaptivă Samsung Split UI (One UI 3.5). Totuși GIF-urile prezentate oferă o idee destul de clară despre ce să vă așteptați de la această nouă abordare Samsung. Este foarte posibil să o vedem pe Samsung Galaxy Z Fold 3 și viitoarele dispozitive high-end Samsung.