Samsung Galaxy Z Fold 3 posibil cu funcții de control prin gesturi

540
Samsung Galaxy Z Fold 3 cu functii de control prin gesturi
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung este liderul incontestabil al pieței în smartphone-urile pliabile, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip 5G fiind cele mai recente modele. Producătorul sud-coreean nu a lansat doar cele mai multe pliabile, dar compania a depus de departe cele mai multe brevete pentru tehnologiile viitoare. De la modele avansate de pliere dublă până la noi funcții utile, cum ar fi un indicator de balama sau posibilitatea de a vă măsura tensiunea arterială cu telefonul. Viitorul Galaxy Z Fold 3 poate avea și funcții de control prin gesturi.

Recent Samsung a înregistrat o documentație extinsă în care funcționarea smartphone-urilor pliante este centrală. Aceasta se referă în principal la butoane, care sunt plasate în mod normal pe partea laterală a dispozitivului. În noiembrie 2020, Samsung Electronics a depus un brevet la Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală (WIPO) pentru un „dispozitiv electronic pliabil”. Documentația de 110 pagini a fost publicată pe 20 mai 2021 și descrie un smartphone Galaxy Z Fold cu funcționalitate gestuală, înlocuind butoanele fizice.

Un viitor Galaxy Z Fold cu funcții de control prin gesturi

În situația actuală, este dificil să acționați butoanele de pe partea laterală a dispozitivului atunci când este pliat. Fiecare buton este situat pe o parte a carcasei. Pentru a acționa un buton, forța externă este concentrată pe acea parte a carcasei în care se află butonul fizic. Este cazul pentru orice viitor telefon pliabil Galaxy Z Fold. Acest lucru poate provoca deteriorarea balamalei, conform LetsGoDigital. În plus, pliabilele devin mai subțiri, ceea ce face mai dificil să păstrezi suficient spațiu pentru butoanele fizice. Samsung a găsit o soluție pentru această problemă.

Samsung vrea să elimine butoanele fizice pentru a utiliza în schimb controalele prin gesturi. Puteți opera funcțiile prin gesturi cu o simplă atingere sau glisare. Când dispozitivul este utilizat pliat, iar cele două părți ale carcasei sunt plasate una față de cealaltă, utilizatorul are suprafață dublă la dispoziție pentru a acționa butoanele virtuale. Numărul elementelor de control poate fi specificat în continuare. Funcțiile gestuale pot fi atribuite parțial de către utilizator.

Recunoașterea gesturilor ține de informatică și tehnologia limbajului, cu scopul de a interpreta gesturile umane prin intermediul algoritmilor matematici. Pentru recunoașterea gesturilor informațiile de la senzori se transformă în algoritmi care analizează datele și recunosc gesturile.

Cu o simplă mișcare de atingere, o anumită funcție poate fi activată – cum ar fi butonul de pornire, în timp ce utilizatorul poate activa o altă funcție cu o mișcare de glisare – cum ar fi controlul volumului. În plus, funcționalitatea gestului de stoarcere poate fi adăugată. Făcând un gest de stoarcere, mai multe semnale de intrare cheie sunt recunoscute, astfel încât să poată fi activată o altă funcție – cum ar fi fereastra Edge. Actualul Samsung Galaxy Z Fold 2 nu are controale prin gesturi.

Brevet pentru Samsung Galaxy Flip cu butoane virtuale

Luna trecută, Samsung a primit, de asemenea, un brevet pentru un smartphone Galaxy Z Flip cu butoane virtuale. Nici Samsung Galaxy Z Flip nu poate fi controlat prin gesturi. Cu siguranță nu este de neconceput faptul că Samsung dorește să integreze o astfel de tehnologie în viitoarele smartphone-uri pliabile, cu atât mai mult cu cât dispozitivele devin mai subțiri și necesitatea unei alternative la butoanele fizice este în creștere.

Imaginile brevetului arată un smartphone Galaxy Z Fold pe care l-am întâlnit deja. Dispozitivul are un ecran îngust, alungit. În plus, o cameră triplă este vizibilă pe spate, al cărei obiectiv inferior este de formă dreptunghiulară. Aceasta indică integrarea unei camere periscopice cu obiectiv zoom.

Încă nu se știe dacă Samsung intenționează să ofere modelului Galaxy Z Fold 3 funcții de comenzi prin gesturi. Deși acest brevet a fost acordat abia zilele trecute de WIPO, Samsung a depus același brevet și în Coreea în 2019. În teorie și la ce poate Samsung, ar trebui să fie posibil. Cu toate acestea, credem că doar modelul Galaxy Z Fold 4 și, eventual Galaxy Z Flip 4, vor avea parte de comenzi prin gesturi. La urma urmei, Samsung pare să se concentreze în principal pe îmbunătățirea durabilității în acest an.

Se așteaptă ca Samsung Galaxy Z Fold 3 să aibă un Armor Frame și o nouă sticlă UTG 2.0. În plus, dispozitivul pare, de asemenea, certificat IP cu rezistență la stropire. Datorită utilizării sticlei UTG extrem de puternice, va fi posibilă folosirea unui S Pen la Samsung Galaxy Z Fold 3. Un avantaj este că linia de pliere va fi semnificativ mai puțin vizibilă, conform mai multor informații.

SURSĂLetsgoDigital