Iată ce este în interiorul lui Samsung Galaxy Z Flip 4!

429
Iata ce este in interiorul lui Samsung Galaxy Z Flip 4
Sursa foto: sammobile.com

La doar câteva zile după lansarea lui Galaxy Z Flip 4, a apărut pe internet primul său videoclip de demontare. Videoclipul prezintă ce se află în interiorul smartphone-ului pliabil și ce este nou în comparație cu predecesorul său, Galaxy Z Flip 3. Videoclipul este plin cu mai multe secvențe interesante.

Videoclipul de demontare al lui Galaxy Z Flip 4 de la PBKReviews, via SamMobile, arată cât de bine a creat Samsung cel mai nou telefon pliabil. Partea din față și din spate a exteriorului telefonului pot fi îndepărtate folosind un instrument de plastic tip levier. După ce le-ați îndepărtat cu grijă, puteți scoate placa de bază după ce ați deconectat câteva cabluri flexibile și ați scos câteva șuruburi tip Philips.

Videoclipul cu demontarea lui Galaxy Z Flip 4

Videoclipul arată cum Samsung a schimbat poziția câtorva lucruri în comparație cu Samsung Galaxy Z Flip 3. De asemenea, dezvăluie că Galaxy Z Flip 4 are o baterie mai mare și o antenă suplimentară mmWave 5G. Senzorul primar al camerei este, de asemenea, mai mare. Camera frontală, căștile și bateriile sunt ținute folosind un adeziv.

Firma sud-coreeană a folosit o placă de bază cu două fețe cu majoritatea cipurilor telefonului, inclusiv RAM, procesor Snapdragon 8+ Gen 1 și spațiu de stocare. Plăci de grafit acoperă placa de bază pe ambele părți pentru a ajuta la disiparea căldurii. Bobina de încărcare fără fir și NFC sunt plasate deasupra bateriei principale. Multe componente sunt lipite cu adeziv, dar sunt și unele prinse cu șuruburi Philips.

Șurubul Philips (cu cap în cruce) și șurubelnița aferentă, au fost numite după Henry F. Phillips, un om de afaceri american din Portland, Oregon. Șurubul a fost brevetat de John P. Thompson în 1932, apoi și-a vândut brevetul lui Philips în 1935.

Subplaca, care are portul USB Tip-C, microfonul și difuzorul, este conectată la placa principală folosind un cablu flexibil. Difuzorul pare să aibă niște bile de spumă care îl fac să pară mai tare decât este de fapt. Bateriile pot fi scoase după folosirea alcoolului izopropilic. Camera frontală de 10MP pare a fi foarte bine fixată cu adeziv, înlocuirea acesteia de către un amator ne fiind recomandată.

Ca o concluzie, Samsung Galaxy Z Flip 4 este ușor de dezasamblat, dar mai greu reparat, la fel Flip 3. Mai nou acest lucru nu ne surprinde, reparabilitatea telefoanelor Samsung din ultimul timp a primit note nu foarte mari de la firmele de reparații din acest domeniu.