Samsung Galaxy Z Flip 4, un telefon cu bune și rele

557
Samsung Galaxy Z Flip 4 un telefon cu bune si rele
Sursa foto: galaxyclub.nl

Ca de obicei Samsung ne răsfață în fiecare an cu noi smatphone-uri emblematice de excepție. Am primit anul acesta seria Galaxy S22 și de câteva zile pe Samsung Galaxy Z Fold 4 și Samsung Galaxy Z Flip 4. Acum ambele modele pliabile sunt întoarse pe toate fețele pentru a vedea ce pot și ce nu pot noile dispozitive. Dar, care sunt avantajele și dezavantajele la Samsung Galaxy Z Flip 4?

Studiind în amănunțime pe Samsung Galaxy Z Flip 4, colegii noștri de la GalaxyClub, au descoperit mai multe plusuri și minusuri de care ar trebui să ții cont atunci când te gândești la cumpărarea noului telefon pliabil Samsung. Sunt argumente pro și contra, dar în final depinde de fiecare utilizator ce vrea de la acest telefon pliabil.

Galaxy Z Flip 4 este deja a patra generație de telefon Flip de stil nou de la Samsung. Evident pentru a avea patru generații trebuie să punem la socoteală și varianta 5G a primului Flip. Asta face și Samsung, pentru că nu am avut un Galaxy Z Flip 2. Dar în afară de număr, este clar că dispozitivul a fost dezvoltat considerabil încă de la prima versiune.

Samsung Galaxy Z Flip 4 – lucrurile mai puțin bune

În 2022, dispozitivul este robust și designul elegant, software-ul este din ce în ce mai funcțional, iar hardware-ul este rapid. Galaxy Z Flip 4 nu mai este un dispozitiv de probă, ci – probabil – cel mai popular pliabil realizat vreodată. Totuși, la fel ca orice telefon normal, are propriul set de avantaje și dezavantaje. Am enumerat cele mai importante dintre acestea pentru tine pentru a fi în cunoștință de cauză dacă vrei să cumperi unul.

Bateria încă nu este suficient de mare. Samsung pune accent pe faptul că bateria Galaxy Z Flip 4 este mult mai mare decât cea a predecesorilor săi. Și într-adevăr, cu siguranță este. Cu toate acestea, o baterie cu o capacitate de 3.700 mAh este orice altceva decât mare într-un telefon Android de ultimă generație în 2022. Mai ales dacă are un ecran de 6,7 inc (17,02 cm). Samsung Galaxy Z Flip 3 are o baterie 3.300 mAh, deci diferența este de aproximativ 12%. Cel mai mic Galaxy S22 are și el o baterie de 3.700 mAh, dar un display mult mai mic. Samsung Galaxy Z Flip 4 va trece peste o zi cu o încărcare completă a bateriei. Dar bateria încă nu este grozavă.

Fără camere emblematice. Galaxy Z Flip 4 aduce și îmbunătățiri în zona camerei, dar și aici comparația cu S22 este semnificativă. Modelul nepliabil de top de la Samsung este mai ieftin și are camere foto mai bune. Samsung Galaxy Z Flip 4 nu are camere foto la nivelul telefoanelor emblematice Samsung! De exemplu, Z Flip 4 are încă o facă o cameră principală de 12MP și îi lipsește o cameră telefoto. Samsung Galaxy S22 are o cameră principală de 50MP și o cameră telefoto cu zoom optic de 3x, iar acum îl puteți cumpăra cu câteva sute de euro mai puțin.

Nu are rezistență la praf și nici S Pen

Praful rămâne dușmanul său. Pentru a fi corect, Galaxy Z Flip 3 este un telefon remarcabil de robust, în ciuda mecanismului de pliere/deschidere. Și Galaxy Z Flip 4 merge și mai departe aici, cu materiale mai bune, precum Gorilla Glass Victus+. Dar dispozitivul încă nu are un rating de etanșeitate la praf. Și asta, deși acest lucru poate reprezenta o amenințare majoră pentru balama. Așa că ai grijă la lucruri precum nisipul fin, înainte de a-l împrăștia accidental în zona balamalei.

Fără suport S Pen, dar nici nu știm dacă acest lucru să-l numim dezavantaj. Stai, asta nu este o glumă. Stylusul S Pen este, desigur, o parte integrantă a apreciatelor telefoane Note de la Samsung. Pe Samsung Galaxy Z Fold 4 acesta este de mare ajutor pentru utilizatori. Dar cât de mult ajută un S Pen pe Galaxy Z Flip 4? Deci, nu putem numi asta un dezavantaj aici, chiar dacă unii cred altceva. Dar unii cred că este o oportunitate ratată – mai ales dacă iei în considerare că Galaxy Z Fold 4 are suport S Pen. Totuși pare greu de asociat un S Pen cu dimensiunile de 6,7 x 130,4 x 5,5 mm. Galaxy Z Fold 4 pliat are dimensiunile 71,9 x 84,9 x 17,1 – 15,9 mm. Deci 130,4 mm – înălțimea S Pen-ului – cu 84,9 mm – înălțimea Flip-ului pliat – sunt destul de greu de cuplat chiar și într-o husă. Nu credem că Samsung va face un S Pen special pentru seria Galaxy Z Flip.

Galaxy Z Flip 4: beneficii și avantaje

În special primele trei dintre cele patru negative menționate mai sus sunt importante, în opinia noastră, pentru a le include în luarea în considerare dacă să cumpărați sau nu un Samsung Galaxy Z Flip 4. Dar există și câteva plusuri demne de luat în seamă.

Design compact. Desigur, principalul avantaj al Galaxy Z Flip 4 este designul. Și asta în mai multe feluri. Este cel mai compact telefon de 6,7 inch de până acum. Închide-l, pune-l în buzunar și vei uita că îl ai la tine. Apropo, închiderea lui este o plăcere în sine, datorită balamalei solide, care se simte și mai bine. Z Flip 4 este poate gadgetul cu cel mai mare conținut care atrage atenția. Și, de asemenea, un eye-catcher din care tu – mai mult decât cu telefoanele obișnuite – poți alege schema de culori (vezi opțiunile Bespoke la Samsung).

Rapid. Galaxy Z Flip 4 nu este doar frumos. Cu noul procesor Snapdragon 8+ Gen 1, este – împreună cu Z Fold 4 – cel mai rapid Galaxy de pe piață. Mai rapid decât Galaxy S22 Ultra, de exemplu. În ceea ce privește hardware-ul, este așadar gata să reziste ani de zile. Ceea ce ne duce la următorul punct.

Un telefon incredibil – Samsung Galaxy Z Filp 4

Actualizări. Am scris deja la ce actualizări și upgrade-uri vă puteți aștepta la Galaxy Z Flip 4 și Z Fold 4. Pe scurt: Z Flip 4 este susținut de Samsung până în vara lui 2027 cu actualizări de securitate. Veți primi, de asemenea, patru actualizări majore pentru Android până în 2026 și chiar mai multe upgrade-uri One UI, care aduc noi funcții și opțiuni dispozitivului. Nu veți găsi o politică de actualizare mai bună în lumea Android.

FlexCam. Deși prezentăm în principal avantajele și dezavantajele aici, există o caracteristică specifică la Galaxy Z Flip 4 care merită evidențiată. Cu opțiunea Flex Cam (o evoluție a Flex Mode), puteți face selfie-uri cu camera principală punând telefonul pe jumătate deschis. Dar puteți, de asemenea, să filmați conversații, întâlniri, lecții sau prelegeri întregi, de exemplu, fără a fi nevoie să țineți telefonul în brațe – sau să vă echilibrați inconfortabil cu ceva.

Desigur, probabil că există și plusuri, dar sunt mai puține minusuri dacă aruncați o privire atentă la Galaxy Z Flip 4. Dar acestea sunt cele mai importante considerații în ceea ce ne privește.