Câte un pic de Samsung în fiecare smartphone de pe piață

1047
Sursa Foto: reuters.com

Samsung este de foarte mulți ani cel mai mare producător de telefoane mobile din lume. Dar dincolo de acest lucru, gigantul tech coreean aproape că nu mai are nevoie să-și vândă propriile telefoane pentru a avea o prezență uriașă în domeniul telefoanelor mobil. Chiar dacă la prima vedere pare ciudată afirmația, la nivel mondial cele mai bune telefoane de la toate mărcile folosesc foarte multe piese Samsung.

Sigur că vrem ca Samsung să vândă în continuare smartphone-uri! Cât mai multe, la fel de performante, cu ecranele incredibile și designul de excepție cu care suntem obișnuiți. Sigur că fanii Samsung sunt fericiți cu un astfel de telefon în mână când se uită la un superb ecran pentru a viziona sau citi diferite lucruri pe Internet. Sunt fericiți și pentru că lângă ei un prieten sau o altă persoană, cu o altă marcă de telefon, practic se uită la același ecran Samsung.

Ecrane superbe, procesoare performante, camere extraordinare

Samsung face o mulțime de telefoane în fiecare an. Multe, foarte multe. Dar Samsung nu trebuie să creeze telefoane pentru ca să fie o forță motrice în spațiul mobil sau pentru laptopuri și spațiul inteligent pentru casă. Toate aceste dispozitive de la telefoane până la orice alt dispozitiv electronic, au o mulțime de piese Samsung în interior.

Locul de frunte la aceste piese îl ocupă afișajele Samsung. Alegeți un telefon emblematic la întâmplare de pe piață și el va avea un ecran produs de Samsung Display. Un ecran Super AMOLED de la Samsung găsiți pe smartphone-urile Apple, Huawei, Google, OnePlus sau Oppo. Acest lucru se datorează faptului că Samsung este liderul absolut, incontestabil al panourilor OLED când vine vorba de calitate. Toți proprietarii care au un telefon de la aceste mărci știu acest lucru foarte bine. Calitate, fiabilitate, durabilitate, design și putem continua să lăudăm aceste ecrane fără nici un fel de exagerare.

Design este un cuvânt de origine engleză care înseamnă proiect, desen sau schiță (de concepție). Cuvântul este la rândul său derivat din latinescul designare. Designul este utilizat pentru a dezvolta, optimiza și diferenția produse și servicii.

Dar nu numai ecranele Samsung sunt cele care țin steagul sus. De asemenea, Samsung face cel mai bun controler de memorie – o piesă și software-ul asociat care face ca memoria să funcționeze efectiv. Memoria este la fel de importantă pentru cât de mult vă plăce afișajul la un smartphone. Avem nevoie ca telefonul să funcționeze corect și super rapid de fiecare dată. Telefoanele Samsung și cele amintite mai sus, da chiar dacă este un iPhone, folosesc memorii Samsung. Este vorba de ambele feluri de memorie, atât RAM, cât și de stocare! Samsung furnizează memoria LPDDR5, de exemplu și pentru Xiaomi.

Componentele Samsung sunt cele mai bune

Am evidențiat doar cele mai folosite componente. Dar procesoarele, camerele foto, alte microprocesoare sau componente electronice sunt livrate de Samsung către foarte mulți producători de telefoane mobile. Explicația este cea de mai sus: calitate, durabilitate și garanția lucrului bine făcut din toate punctele de vedere.

Dacă ne îndepărtăm de telefoane, mai vedeți Samsung peste tot. Aceleași piese Samsung pe care le găsiți lipite pe plăcile de circuit din interiorul unui telefon pot fi, de asemenea, găsite pe lucruri precum un Raspberry Pi și alte mărci de produse conectate. Raspberry Pi este o serie de SBC (Single-board computer) de dimensiunile unui card de credit.

Samsung face și cel mai bun spațiu de stocare pentru computer, așa că îl găsiți în Chromebookuri și Macbook Airs. Samsung face cele mai bune drivere în stare solidă SSD. Astfel unitatea de hard disk din computerul la care lucrați este probabil făcută de Samsung. Este posibil să utilizați chiar și un monitor Samsung, pentru că gigantul tech face o treabă foarte bună și în materie de monitoare.

Mulți oameni nu știu acest lucru și cred că Samsung este doar o companie care produce telefoane, televizoare sau mașini de spălat. Dar Samsung este unul dintre cei mai mari furnizori de componente din lume. Compania sud-coreeană câștigă foarte mulți bani prin diferitele sale divizii de componente.

Și alte companii fac astfel de lucruri dar nu la nivelul Samsung

Nu numai Samsung face acest lucru, conform AndroidCentral. Și LG face mai mult decât aparate sau telefoane (bateria din telefonul Samsung ar fi putut fi făcută de LG). Oppo este unul dintre cei mai mari producători de produse electronice din lume face camere de fotografiat și multe altele pentru diferite companii. Dar nimeni nu pare să fi capturat cea mai mare parte a pieței de componente mobile, așa cum a făcut Samsung. Gigantul tech face aceste componente atât de bine producătorii de telefoane pur și simplu nu vor să folosească alt produs concurent.

Chiar dacă nu aveți un telefon Samsung, telefonul pe care îl cumpărați are în componență o mulțime de piese Samsung. Și veți aprecia acele părți chiar dacă nu știți că provin de la Samsung, deoarece vă ajută să aveți un telefon extraordinar.