Design „Key Island” și cadru metalic pe Samsung Galaxy A55

197
Live images of Galaxy A55 reveal Key Island
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung a încheiat în luna ianuarie operațiune “seria Galaxy S24”. Acum gigantul coreean își concentrează atenția asupra lansării de smartphone-uri de gamă medie în următoarele câteva luni. Compania a dezvăluit deja Galaxy A15 și Galaxy A25 cu un nou limbaj de design. Potrivit ultimelor informații, acest design „Key Island” va ajunge și pe Galaxy A35 și Samsung Galaxy A55.

În weekend au apărut mai multe fotografii cu Galaxy A35 postate pe site-ul unei agenții de certificare. De asemenea, fotografii cu Galaxy A55 au fost dezvăluite și pe site-ul TENAA din China. Certificarea agenției chineze dezvăluie numărul de model al telefonului (SM-A5560), designul său general, cantitatea de RAM, stocare și unele caracteristici de conectivitate.

Conform informațiilor de pe TENAA, Samsung Galaxy A55 va avea triple-camera la spate și noul limbaj de design „Key Island”.  În fotografii se văd marginile plate și colțurile curbate ale telefonului. Galaxy A55 are are 8GB de memorie RAM și 256GB stocare internă. Telefonul are un slot pentru card micro-SD și un slot pentru card dual-SIM.

Galaxy A55 va rula sigur Android 14 și One UI 6.0 din cutie. De asemenea, ne așteptăm la cel puțin patru actualizări majore de Android și cinci ani de securitate. Deoarece Galaxy S23, cel mai apropiat model emblematic de A55, are încărcare rapidă de 25W, cel mai probabil și Galaxy A55 va avea aceeași încărcare.

Știm deja că Samsung Galaxy A55 va veni cu Exynos 1480 și GPU-ul Xclipse 530. GPU-ul este bazat pe arhitectura AMD RDNA 2 și are un modem 5G integrat. Conform informațiilor anterioare, Galaxy A55 va avea un cititor de amprentă in-display, o cameră principală de 50MP, una ultra-wide de 12MP și una macro de 5MP. Potrivit SamMobile, pentru selfie și apeluri video telefonul are o cameră de 32MP.

Cu o cameră macro vă puteți apropia până la 2 cm distanță de subiect, ceea ce permite prim-planuri incredibile ale subiectelor minuscule. O cameră macro vă va dezvălui multe detalii care de cele mai multe ori nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Telefonul are pentru conectivitate Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.3, iar ca sisteme de poziționare globală GPS, Glonass, Galileo și BDS. O baterie de 5.000 mAh va furniza curentul electric și va putea fi încărcată printr-un port USB Tip-C. Ne așteptăm la difuzoare stereo și certificare IP67 pentru rezistență la praf și apă.

Un alt upgrade important la Samsung Galaxy A55 este un cadru metalic în loc de plastic. Va fi primul telefon din seria Galaxy A din ultimii ani care are un cadru metalic. Este un upgrade excelent pentru un telefon de gamă medie.

Cel mai probabil Galaxy A55 și Galaxy A35 vor fi lansate la sfârșitul lunii martie, dar nimic nu este momentan confirmat de Samsung. Până atunci, dacă vreți un telefon bun și ieftin, vă puteți orienta spre Galaxy S23 FE, excelent din toate punctele de vedere.