Laptopul pliabil Samsung Flex Note se poate inspira de la Fold 5

310
Laptopul pliabil Samsung Flex Note
Sursa foto: via sammobile.com

Că telefoanele Z Flip și Z Fold sunt foarte în vogă în ultimul timp nu mai este o noutate. Ca urmare, au fost mai multe zvonuri în ultima perioadă că Samsung are în vedere și lansarea unui laptop pliabil. Primul laptop pliabil al companiei, probabil Samsung Flex Note, care nu știm cât de departe este de debutul său pe piață, se pare că ar putea împrumuta un element de design de la cele mai recente Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5.

Potrivit unor surse citate de SamMobile, Samsung ia în considerare reutilizarea designului balamalei tip strop de apă pentru viitoarele sale laptopuri pliabil Samsung Flex Note. În teorie, utilizarea unei astfel de balamale reduce grosimea dispozitivului, ajută la reducerea vizibilității cutei afișajului pliabil și permite ca cele două jumătăți ale dispozitivului pliabil să se închidă fără spațiu. Pe hârtie, are sens de ce compania ar dori să aleagă o satfel de balama pentru un viitor laptop Samsung Flex Note.

Cu toate acestea, informațiile, care provin din surse sud-coreene, sunt împărțite. O sursă spune că Samsung ar putea folosi balamaua tip strop de apă pentru laptopul pliabil Flex Note din cauza beneficiilor descrise mai sus. În același timp, o altă sursă sugerează că Samsung va rămâne cu o balama în formă de U pentru această categorie de dispozitive. Argumentele împotriva balamalei în stil strop de apă sunt că ar putea adăuga greutate și că o cută mai puțin vizibilă nu este o prioritate pentru un laptop, așa cum este pentru un smartphone pliabil.

Samsung Flex Note poate debuta anul viitor

Samsung Flex Note poate suna ca un vis în acest moment, dar tot ca un vis au sunat și primele informații despre telefoane pliabile. Acum suntem la a cincea generație de Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5. Dar, situația cu laptopurile pliabile este puțin diferită. Faptul că gigantul tehnologic coreean dezvoltă un astfel de dispozitiv nu se bazează pe mărci comerciale vagi sau cereri de brevet. De fapt, compania a arătat un prototip Samsung Flex Note de câteva ori în trecut.

Compania a dezvăluit pentru prima dată prototipul Flex Note la CES Las Vegas 2022. Mai târziu, a adus laptopul pliabil la MWC 2023. Este un laptop de 13 inch (33,02 centimetri) care se transformă într-un monitor de 17 inch când este deschis.

Cel mai scump monitor din toate timpurile este Sony TRIMASTER HX Professional Master Monitor. Acest monitor 4K HDR costă 33.370 de dolari. A fost proiectat pentru sarcinile și fluxul de lucru de post-producție a filmelor digitale.

Totuși mai rămân câteva întrebări fără răspuns. Când va fi lansat Samsung Flex Note? Ce fel de balama va avea? Ce procesor va avea? Din păcate, Samsung s-ar putea să nu se grăbească să finalizeze acest proiect din cauza condițiilor nefavorabile ale pieței. Experții din domeniu speculează că Flex Note ar putea ajunge pe piață în a doua jumătate a anului 2024. Acesta este cel mai fericit caz. Asta înseamnă că un Samsung Flex Note ar putea primi o nouă versiune 2025.