Linux pe DeX vine la Galaxy S9, Galaxy S10 și Galaxy Tab S5e

830

Samsung a lansat o nouă actualizare pentru aplicația Linux pe DeX, introducând suport pentru mai multe dispozitive Galaxy. Această actualizare a fost planificată încă de anul trecut. Linux pe DeX permite utilizatorilor să ruleze software desktop Linux pe smartphone-urile Galaxy în Samsung DeX.

Deși DeX este disponibil pe toate dispozitivele emblematice ale Samsung începând cu Galaxy S8 / S8+, aplicația Linux pe DeX a fost limitată doar la Galaxy Note 9 și Samsung Tab S4 până acum. Cu această actualizare acum suportă Galaxy S9, S9+, Samsung Galaxy S10e, S10, Galaxy S10+, S10 5G și Galaxy Tab S5e.

Linux pe DeX este considerat de Samsung ca o modalitate pentru dezvoltatori de a lucra mai mult în mișcare utilizând Samsung DeX. Aplicația permite utilizatorilor să lucreze atât pe Android cât și pe Linux, bazate pe Ubuntu, oricând și oriunde. Aplicația Linux pe DeX acceptă Ubuntu și necesită cel puțin 4 GB de RAM și 8 GB stocare. Ubuntu 16.04 LTS este o versiune personalizată pentru DeX realizată în parteneriat cu Canonical. Canonical Ltd., este o companie de software, producătorul și distribuitorul Ubuntu Linux. Și alte aplicații Linux pot funcționa, deși Samsung nu oferă momentan suport oficial pentru acestea.

Linux pe DeX este în program beta

De acum, cu noua actualizare, utilizatorii de Samsung Galaxy S începând din 2017 cu Galaxy S8 și până la dispozitivele lansate în 2019 vor avea Linux pe DeX. Tableta Samsung Galaxy Tab S5e, lansată recent, suportă și ea Linux pe DeX.

Noua versiune, Linux pe DeX este în prezent în versiune beta, conform IotGadgets. Înscrierile sunt închise, iar actualizarea rezolvă și problema cu descărcarea de imagini Ubuntu în Google Chrome. Linux pe DeX are potențialul de a transforma smartphone-ul modern într-un dispozitiv de calcul cu scop general.

Canonical Ltd. este o companie de software pentru calculatoare, înființată în 2014 în Marea Britanie. A fost fondată de către sud-africanul Mark Shuttleworth, pentru a comercializa suportul comercial și serviciile conexe pentru Ubuntu. Canonical are angajați în peste 30 de țări și birouri în Londra, Austin, Boston, Shanghai, Beijing și Taipei.

În ceea ce privește platforma Samsung DeX, a fost lansată împreună cu Galaxy S8 și S8+ în februarie 2017. Un an mai târziu, Samsung și-a schimbat factorul de formă și a lansat un DeX Pad plat, alături de Galaxy S9 și S9+. Noul DeX Pad păstrează un telefon culcat, permițând ecranului să se dubleze ca touchpad.