Livrările de telefoane pliabile au crescut în Q3 2021 datorită Samsung

357
Livrarile de telefoane pliabile au crescut in Q3 2021 datorita Samsung
Sursa Foto: SamMobile.com

Piața smartphone-urilor pliabile pare să fi explodat în trimestrul trei din 2021. Este chiar perioada în care Samsung a lansat noile telefoane pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3. Livrările de smartphone-uri pliabile au ajuns la milioane de bucăți în Q3 2021, iar Samsung deținea o cotă de piață de 93%.

Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 au condus vânzările de telefoane pliabile în trimestrul trei din acest an. Ambele modele au contribuit la o creștere a pieței fără precedent, smartpone-urile Samsung au fost așa de cerute încât Samsung nu a putut produce în cantitatea necesară cererii. Trebuie să remarcă că cererea a fost mult mai mare pentru Samsung Galaxy Z Flip 3. Conform SamMobile, datele au fost publicate de DSCC (Display Supply Chain Consultants). Samsung a fost urmat în cota de piață de Huawei cu un procent de 6%.

Samsung imbatabil în materie de telefoane pliabile

Livrările de smartphone-uri pliabile din Q3 2021 de la toate mărcile combinate (dar mai ales Samsung) au fost cu 215% mai mari în trimestrul trei față Q2 2021. Raportat față de Q3 2020 vânzările au fost cu 480% mai mari. Pe parcursul perioadei iulie – septembrie 2021, piața pliabilă a înregistrat aproximativ 2,6 milioane de livrări. DSCC estimează că livrările de pliabile în ultimul trimestru vor ajunge la 4 milioane de bucăți. Până la sfârșitul anului, Samsung ar avea o cota de piață de 95%.

Samsung ar trebui să depășească peste 6 milioane de livrări de telefoane pliabile în 2021. Acest lucru ar corespunde țintei și ambițiilor Samsung din acest an. În ceea ce privește 2022, se estimează că piața de telefoane pliabile va atinge livrări de aproximativ 17,5 milioane, în creștere față de 7,5 milioane în acest an.

DSCC – Display Supply Chain Consultants este o companie de cercetare de piață din SUA. Oferă studii și informații privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță. Compania are birouri în SUA, Japonia, Coreea și China.

Samsung Galaxy Flip 3 domină segmentul pliabil la nivel global. Flip 3 a fost de departe cel mai popular smartphone pliabil în Q3 2021. A fost cumpărat atât de femei cât și de bărbați. Flip-ul a demonstrat că factorul de formă compact și prețul mai mic sunt o combinație excelentă.

Galaxy Z Flip 3 a avut o cotă de piață de 60% în Q3, depășind Galaxy Z Fold 3 cu o cotă de piață de 23% și Galaxy Z Flip 5G cu 7% cotă de piață. Se așteaptă ca Galaxy Z Flip 3 să domine și trimestrul patru din 2021 cu o cotă de 58%. În același timp cota de piață a Fold-ului ar trebui să acopere 36%, pe fondul vânzărilor de sfârșit de an.