Livrările globale de telefoane au scăzut față de 2020, Samsung tot nr. 1

383
Livrarile globale de telefoane au scazut fata de anul trecut Samsung tot nr. 1
Sursa Foto: via gizmochina.com

Pe fondul crizei cipurilor și a situației medicale globale livrările de smartphone-uri la nivel mondial au scăzut în Q3 2021. Chiar și în condițiile acestea Samsung și-a păstrat primul loc în cota de piață. Datele au fost publicate de compania de cercetare de piață International Data Corporation (IDC). Conform IDC, 331,2 milioane de telefoane mobile au fost livrate în Q3 2021, reprezentând o scădere de 6,7% pe an.

Cifrele sunt mai slabe decât așteptările analiștilor cu privire la o scădere de 2,9% pentru trimestrul trei din acest an. Raportul IDC menționează problemele lanțului global de aprovizionare, deficitul de componente și factorii sezonieri ca motive principale ale scăderii. Samsung, Apple și Xiaomi au ocupat primele trei locuri în privința livrărilor de smartphone-uri.

Samsung a avut o cotă de piață de 20,8% în Q3 2021

Potrivit IDC, citată de GizmoChina, regiuni precum Europa Centrală, Europa de Est și regiunea Asia-Pacific (excluzând Japonia și China) au înregistrat cea mai mare scădere de la an la an, de -23,2% și -11,6%. Cu toate acestea, piețele precum Statele Unite, Europa de Vest și China au înregistrat o scădere generală de -0,2%, -4,6% și, respectiv, -4,4%. Acest lucru se datorează faptului că aceste regiuni sunt apreciate mai mult de către furnizori.

Gigantul sud-coreean Samsung rămâne lider de piață cu livrări de 69 de milioane de unități. Această cifră se traduce printr-o cotă de piață de 20,8% în al treilea trimestru al acestui an. Compania a înregistrat o scădere de 14,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Un aport important la acest procent l-au avut Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3.

Xiaomi a fost fondată în aprilie 2010 și este condusă de co-fondatorul Lei Jun, principalul investitor. Xiaomi este cuvântul chinezesc pentru „mei”. MI, care apare în numele telefoanelor Xiaomi, este acronimul pentru Mobile Internet.

Apple ocupă locul doi, cu livrări de 50,4 milioane și o cotă de piață de 15,2%. Apple a înregistrat o creștere de 20,8% față de anul precedent. Xiaomi, marca chinezească, a livrat 44,3 milioane de unități, cucerind o cotă de piață de 13,4%. Xiaomi a înregistrat o scădere de 4,6% față de Q3 2020.

Vivo și OPPO au ocupat poziția a patra și a cincea. Vivo a avut livrări de 33,3 milioane de unități, iar Oppo 33,2 milioane de unități. Cele două companii au avut cote de piață apropiate, 10,1% respectiv 10%. Livrările pentru Vivo au crescut cu 5,8% față de an, în timp ce livrările OPPO au crescut cu 8,6% față de Q3 2020.