5 cele bune și cele mai rele lucruri la Samsung Galaxy S10

1686

Samsung a făcut istorie în lume și nu mai are nevoie de prezentare. În domeniul telefoanelor Android, cu Galaxy S10, Samsung a impus un standard greu de egalat. Un hardware foarte bun, camere de luat vederi excelente, software de cel mai înalt nivel. Marca Samsung în domeniul telefoniei mobile, televizoarelor, electrocasnicelor și în multe alte domenii este sinonimă cu inovația, fiabilitatea, durabilitatea și calitatea.

Când a fost lansată seria Galaxy S10 acestea au fost lucrurile la care ne-am așteptat. Există foarte multe lucruri extraordinare pe seria Galaxy S10 dar și unele care nu sunt neapărat în conformitate cu tradiția Samsung. După o perioadă de utilizare a lui Galaxy S10 vă prezentăm, prin intermediul AndroidPolice, cele mai bune și cele mai puțin bune cinci lucruri pe seria Galaxy S10.

Cele mai bune cinci lucruri pe seria Galaxy S10

1. Afişajul. Nu mai trebuie să spunem că ecranele Samsung sunt cele mai bune din domeniul telefoanelor mobile. Faptul că principalii concurenți din domeniu Apple și Huawei, folosesc ecrane produse de Samsung Display spune totul. Nu este nimic nou că Samsung excelează în acest domeniu, dar telefoanele din acest an au ridicat și mai mult ștacheta, sunt tot mai bune, dar parcă mai bune ca niciodată. În toate cele trei modele S10, ecranele sunt luminoase, pline de culoare și formidabile. Display-urile Dynamic AMOLED de pe Galaxy S10 și S10+ au 1440 x 3040 pixeli. Galaxy S10e are o rezoluție de 1080 x 2280, dar încă împărtășește punctele forte ale fraților săi mari în a fi strălucitor și viu.

2. Performanţă. Conectivitate adecvată și fără întreruperi, cu un procesor Snapdragon 855 și între șase și 12 GB de memorie RAM, în funcție de modelul și opțiunile preferate. Seria Galaxy S10 este extrem de rapidă, capabilă să facă față oricărei sarcini. Este ceva extraordinar reușit de compania Samsung. Orice faceți pe această gamă de telefoane depășește imaginația.

Pixelul este un element component, foarte mic, al imaginilor grafice digitale. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements (elemente de imagine). Un multiplu des întrebuințat este 1 MP = 1 milion pixeli. Cu cât nr. de megapixeli la aparatul foto este mai mare cu atât calitatea pozei este mai bună, se disting elementele fotografiate mai bine.

Camerele foto, software-ul și sunetul sunt excelente

3. Camere foto. Samsung Galaxy S10 are multe camere. Cele mai multe sunt pe Galaxy S10+. Trei la spate, una principală, una cu unghi larg și una cu teleobiectiv. În față, două camere, în gaura din ecran în formă de pilulă din partea de sus a afișajului. Combinația de camere de pe spate vă oferă o mare flexibilitate în modul în care realizați o fotografie, fără a mai recurge la zoom digital sau alte artificii.

Tot ceea ce a fost excelent la Galaxy S9 regăsim aici. Fotografiile, indiferent de lumină sunt detaliate și colorate. Camera selfie este o îmbunătățire remarcabilă pentru Samsung. Face fotografii mai detaliate decât camerele din față ale ofertelor anterioare ale companiei. Camera de adâncime din față este un bonus.

4. Software-ul. Deoarece Google este șeful sistemului Android, diferența pentru software ține de fiecare companie în parte. Experiența cu utilizatorul nu a fost dintre cele mai reușite interfețe Samsung de până acum. Cu noul Samsung One UI compania sud-coreeană a făcut un salt uriaș înainte în materie de design. Interfața One UI Este plină de culoare, mult mai intuitivă și mai coerentă decât TouchWiz sau decât Samsung Experience a fost vreodată.

Aplicațiile Samsung au fost retușate, ținând cont de ecranele din ce în ce mai uriașe impuse de gigantul tech. Elementele importante ale One UI sunt grupate în partea de jos a ecranului, la îndemână, iar pe măsură ce navigați în telefon dezvăluie tot mai mult conținut. Totul este mult mai atent conceput și a fost necesar ca o gură de aer proaspăt.

Mufa pentru căști, Samsung Pay și PowerShare

5. Mufa de 3,5 mm pentru căști. Seria S10 conține o mulțime de caracteristici excelente dar există și o mulțime de lucruri mai subtile care nu sar în ochi. Are Samsung Pay, care este acceptat practic pretutindeni unde se pot face plăți prin card. Există o uriașă stocare extensibilă prin microSD. Pentru încântarea fanilor Samsung, producătorul coreean a inclus jack-uri pentru căști de 3,5 milimetri în seria S10. Fanii telefoanelor Samsung au cerut de mai multe ori companiei să nu elimine jack-ul audio. Și Samsung i-a ascultat. Mufa este acolo! Sunt mult mai multe lucruri extraordinare pe Galaxy S10 iar încărcarea inversă fără fir PowerShare este doar una dintre ele.

Cele cinci lucruri mai puțin bune la seria Galaxy S10

1. Scanerul ultrasonic pentru amprente. Grosimea aproape inexistentă a ramei laterale la telefoanele cu margini curbate a dus la găsirea altui loc, decât pe spate, a senzorului biometric de amprente. Alternativa este sub display. Samsung a optat cu S10 și S10+, pentru acest loc iar rezultatul este doar satisfăcător. Scanerul cu ultrasunete trimite undele spre deget și, folosind magia software-ului, citește amprentele pentru a determina dacă sunteți sau nu posesorul aparatului.

Totul sună foarte frumos și futurist, dar în practică, este cam frustrant. Nu este foarte precis și la fel de rapid ca senzorul de pe Galaxy S9. Samsung a lansat actualizări de software care au ajutat într-o oarecare măsură chestiunea. Totuși, problema nu este total rezolvată. Scanerul de amprente a lui Galaxy S10e este încorporat în butonul de alimentare și funcționează și în piscină!

2. Ergonomia. Galaxy S10 și S10+ sunt telefoane mari, mai ales Galaxy S10+ este impunător, cu un ecran de 6,4 inch. Ramele super-subțiri ajută, dar puțini dintre noi pot ajunge la partea superioară a ecranului folosind o singură mână. Software-ul Samsung și One UI a fost optimizat pentru acest lucru, dar dimensiunile sunt mari iar mâinile noastre nu au crescut odată cu ecranele.

La fel ca majoritatea telefoanelor din sticlă, cele trei dispozitive S10 sunt netede și incredibil de alunecoase. Colțurile lor rotunjite nu oferă prea multă aderență. La S10+ lucrurile stau și mai rău cu tastele de alimentare și de volum poziționate pe laturi. Pornirea aparatului și reglarea volumului necestită două mâini. Apoi, sticla este predispusă la spargere dacă o scăpați pe o suprafață dură și, este o sticlă extrem de scumpă. Sigur trebuie să vă cumpărați o husă de protecție.

Camerele secundare, actualizările și prețul…

3. Actualizările. Au fost punctul slab la Samsung.Nu putem anticipa viitorul, desigur, dar istoria Samsung cu actualizări de software nu este impresionantă. Dispozitivele Galaxy S9 au început să primească Android Pie în ianuarie – la aproape cinci luni după actualizarea pe dispozitivele Pixel. Galaxy S8 și S8+ a primit actualizarea Pie acum câteva săptămâni. Toți fanii și nu numai așteaptă actualizări mai rapide și eventual o actualizare majoră în plus.

4. Camere foto. Camerele principale de pe toate cele trei telefoane S10 sunt foarte bune. Ultra-wide și teleobiectivul sunt doar bune. Așteptam mai mult de la Samsung cu ele. Fotografiile făcute cu senzorul ultra-larg sunt bune dar prezintă distorsiuni în jurul marginilor. La fel, imaginile cu teleobiectivul au de multe ori parcă o ușoară granulare. Performanțele la lumină slabă, nu sunt rele dar ne așteptam să fie mai bune.

5. Prețul. Aici avem o altă problemă. Știm, tehnologia performantă costă. Da, Galaxy S10e este convenabil dar totuși îi lipsește unele din trăsăturile fraților mai mari. Celelalte două sunt scumpe, sumele plătite pentru acestea sunt mari.