Lucruri care pot încetini semnificativ telefonul tău Samsung Galaxy

621
Lucruri care pot incetini semnificativ telefonul tau Samsung Galaxy
Sursa Foto: anandtech.com

Dacă aveți un telefon Samsung Galaxy sau un alt model Android de ceva vreme, probabil ați observat că dispozitivul începe să încetinească. Aplicațiile se încarcă puțin mai lent, imaginile sunt afișate cu întârziere și deschiderea link-urilor nu este la fel de rapidă ca înainte. Acest lucru este de multe ori cel puțin enervant.

Există multe lucruri care vă pot încetini telefonul Samsung Galaxy. Există unele lucruri care nu țin de tine, cum ar fi o baterie învechită care nu funcționează la fel de bine. Dar sunt și alte lucruri care încetinesc telefonul din vina ta, conform Mobielkopen. De exemplu, faci ceva care îi afectează negativ performanța, fără să știi că îți face smartphone-ul mai lent. Acest lucru este valabil și dacă telefonul nu este vechi, dar totuși funcționează lent.

Cauze care pot încetini un Samsung Galaxy sau alt telefon Android

Iată câteva lucruri care pot face ca dispozitivul dvs. Samsung Galaxy sau Android să încetinească:

1. Aveți instalate multe aplicații. A avea foarte multe aplicații pe un smartphone Samsung Galaxy este una dintre cele mai frecvente cauze ale performanței lente. Aplicațiile de pe telefon au nevoie de memorie și spațiu de stocare pentru a rula. Cu cât instalați mai multe aplicații, cu atât este necesar mai mult spațiu de stocare. Și, cu cât aveți mai multe aplicații, cu atât mai multe procese în fundal rulează. Acumularea tuturor acestor procese de fundal poate cauza performanța dispozitivului. Dacă nu aveți nevoie de o aplicație sau nu o folosiți o puteți șterge.

2. Folosiți prea multe aplicații grele. Nicio aplicație nu este la fel. Unele aplicații necesită puțină putere de calcul pentru a rula, în timp ce altele necesită mult mai multe resurse și se bazează mai mult pe procesor. Sau cu alte cuvinte: ai aplicații ușoare și grele. Greutatea unor aplicații poate face ca dispozitivul să încetinească. Gândiți-vă la aplicațiile de jocuri și la aplicațiile de cazinou cu cerințe grafice ridicate. În același timp sunt și aplicațiile mai banale, dar foarte mult folosite, precum Instagram și TikTok. Acestea pot, de asemenea, degrada performanța telefonului dvs. Android.

TikTok este o aplicație și o rețea de socializare deținut de ByteDance. A fost lansată în septembrie 2016 în China și în 2017 în țările din afara Chinei. În septembrie 2021, TikTok a declarat că a ajuns la 1 miliard de utilizatori.

3. Nu se actualizează regulat aplicațiile și software-ul. Din când în când, producătorii de aplicații și smartphone-uri introduc versiuni noi ale aplicațiilor și software-ului lor. Aceste actualizări sunt esențiale pentru ca dispozitivul să funcționeze fără probleme și eficient. De exemplu, ele pot ajuta la remedierea erorilor care ar putea face ca dispozitivul să funcționeze mai lent. Pentru a evita acest lucru, activați actualizările automate pentru aplicații și instalați în mod regulat actualizările sistemului de operare.

Memoria este plină, prea multe widgwt-uri și prea mult cache

4. Spațiu de depozitare plin. Toate smartphone-urile au spațiu de stocare limitat în memorie. Prin urmare, ar trebui să aveți spațiu de stocare liber în orice moment. Aplicațiile și sistemul de operare au nevoie de spațiu de stocare pentru a funcționa. Dacă nu, viteza de citire și scriere a memoriei poate încetini. Și asta, la rândul său, face ca telefonul să funcționeze lent. Un card pentru extinderea memoriei este o soluție.

5. Prea multe widget-uri. Probabil că nu vă gândiți imediat la widget-urile pe care le utilizați pe telefonul Android. Dar aceste widget-uri pot avea performanțe mai lente, deoarece consumă și memorie. În timp ce un widget poate fi extrem de util, un exces de widget-uri poate provoca, de asemenea, prea multe procese care pot încetini telefonul. Menținând ecranul simplu și minimal, utilizați mai puțină putere de calcul. Nu vă umpleți ecranul și smartphone-ul cu widget-uri!

6. Nu reporniți telefonul în mod regulat. Un telefon lent poate fi uneori făcut mai rapid, foarte ușor. Oprirea și repornirea este prima și cea mai bună metodă de încercat. Acest lucru va rezolva orice probleme din cauza erorilor, eliminării virușilor și proceselor care s-au prăbușit. Periodic opriți și reporniți smartphone-ul Samsung Galaxy!

7. O mulțime de cache. De fiecare dată când utilizați internetul pe telefon, bucăți de date sunt stocate în cache. În timp, acest lucru poate determina cache-ul să crească la o dimensiune uriașă. Golirea memoriei cache poate crește semnificativ viteza telefonului Android dacă aceasta nu a fost golită niciodată. Vedeți pe I❤️Samsung cum să ștergi memoria cache pe telefoanele Samsung Galaxy și de ce să o faci?