Noul încărcător Apple MagSafe încarcă pe Galaxy Z Fold 2

856
Sursa Foto: androidpolice.com

Apple a anunțat săptămâna trecută o serie de funcții noi pentru iPhone la evenimentul său iPhone 12. Au fost prezentate inclusiv accesorii de încărcare Apple MagSafe. În timp ce site-ul Apple spune că experiența de încărcare magnetică a încărcătorului MagSafe este limitată la modelele iPhone 12 și iPhone 12 Pro, un videoclip de pe YouTube a dezvăluit că funcționează cu Samsung Galaxy Z Fold 2 și Google Pixel 5.

Apple MagSafe este noua tehnologie de încărcare wireless a companiei americane pentru seria iPhone 12. Folosește magneți pentru a conecta încărcătorul la telefon, un mod mai elegant de a vă conecta telefonul cu un accesoriu.

Încărcătorul MagSafe poate încărca pe Galaxy Z Fold 2

Majoritatea oamenilor au presupus că va funcționa efectiv în mod magnetic pe telefoanele Apple iPhone atunci când a fost anunțat. Acum se dovedește că prin compatibilitatea cu Samsung Galaxy Z Fold 2 încărcătorul Apple MagSave are o valoare în plus.

Încărcătorul MagSafe funcționează și se conectează la Z Fold 2 fără bobina magnetică găsită în iPhone 12 din cauza magneților utilizați în Galaxy Z Fold 2. Există magneți atât în ​​balama, cât și în partea laterală a telefonului, pentru o închidere și pliere corectă. Acești magneți sunt în poziția perfectă pentru a permite încărcătorului MagSafe să se conecteze și să poată încărca telefonul Samsung. Pe seria Apple iPhone 12, magneții sunt suficient de puternici pentru a ține telefonul, dar nu este o problemă nici cu Galaxy Z Fold 2.

Qi este un standard care definește transferul de energie fără fir utilizând încărcarea inductivă pe distanțe de până la 4 cm. Este dezvoltat de Wireless Power Consortium. Qi provine din cuvântul chinez qi și înseamnă „energy flow” – flux de energie.

Încărcătorul MagSafe este un încărcător wireless Qi normal, deci va încărca aproape orice dispozitiv compatibil Qi. Dar, cel puțin în aceste zile sunt foarte puține alte telefoane care se pot încărca prin conexiune magnetică.

În testarea făcută de AndroidPolice, singurul dispozitiv pe care a mai funcționat încărcarea aceasta a fost Google Pixel 5. Doar că la acesta conexiunea magnetică nu a fost la fel de puternică cum este pe Galaxy Z Fold 2. Acest lucru duce la o utilizare restrânsă a lui MagSafe Charger, momentan la dispozitivele Apple și Galaxy Z Fold 2.