Samsung a lansat la IFA 2023 o nouă mașină de spălat și o pompă de căldură

319
Masina de spalat Samsung
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a prezentat la IFA Berlin 2023 o mașină de spălat clasa A care asigură economii de energie de până la 40% și pompa de căldură EHS Mono. Lansarea mașinii de spălat A-40% și a pompei de căldură EHS Mono demonstrează eforturile Samsung de a promova un stil de viață sustenabil din punct de vedere energetic și ecologic.

Consumatori iau în considerare tot mai mult impactul pe care electrocasnicele îl au asupra mediului, acest aspect influențând deciziile lor de cumpărare. Prin lansarea mașinii de spălat A-40% și a pompei de căldură EHS Mono, Samsung contribuie la satisfacerea nevoilor consumatorilor conștienți de mediu.

,,Aceste modele reprezintă o realizare importantă din punct de vedere tehnologic în privința caracteristicilor inteligente și eficienței energetice.” A declarat Junhwa Lee, EVP și sef al echipei de Customer Experience divizia Digital Appliances la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom.

Mașină de spălat A-40%: pentru eficiență energetică suplimentară

Noua gamă de mașini de spălat Samsung va include de anul viitor modele cu un consum de energie redus. Acest consum este mai eficient decât cerințele minime ale clasei A. Tehnologiile lor avansate optimizează în mod inteligent performanța de spălare și reduc consumul de energie. În același timp oferă o capacitate de încărcare de 10 kg și design Bespoke. Noua mașină de spălat A-40% va fi disponibilă pe piețele europene începând cu primul trimestru al anului 2024.

Mașina de spălat va oferi conectivitate SmartThings care poate reduce consumul de energie prin modul AI Energy din SmartThings Energy. Astfel, utilizatorul poate monitoriza cu ușurință consumul de energie zilnic, săptămânal și lunar și să eficientizeze consumul de energie electrică. Pentru ciclurile de spălare care pot funcționa în modul AI Energy, mașina de spălat reușește să spele 3 cicluri in loc de 1 cu același consum de energie electrică.

Mașina de spălat Samsung A-40% are AI Wash. Asta înseamnă capacități avansate de detectare a tipului de rufe pentru a îmbunătăți performanța de spălare și a minimiza deșeurile. AI Wash detectează greutatea, tipul țesăturii și nivelul de murdărie și optimizează inteligent cantitatea de apă și detergent necesară. Apoi mașina ajustează timpii de înmuiere, clătire și centrifugare pentru a obține cele mai bune rezultate, rapid și eficient.

În plus, ciclul Super Speed permite utilizatorilor să-și spele hainele impecabil, reducând în același timp semnificativ timpul de spălare. Ciclul de spălare se încheie în 39 de minute fără niciun compromis în ceea ce privește performanța. Acest lucru se realizează prin Speed Spray încorporat, care accelerează spălarea și clătirea prin jeturi puternice de apă.

Noua pompa EHS MONO: încălzire fiabilă și costuri reduse cu energia

În portofoliul de pompe de căldură, Samsung a adăugat recent EHS Mono care utilizează R290 ca agent frigorific, cu un potențial de încălzire globală – global warming potential (GWP) mult mai mic în comparație cu alți agenți frigorifici.

Noua pompă este capabilă să furnizeze în mod constant apă caldă de până la 75°C pentru încălzirea locuințelor. Acest lucru o face un înlocuitor adecvat pentru sistemele de încălzire din spațiile rezidențiale mai vechi care au fost anterior dependente de pompele pe gaz.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

În plus, această pompă de caldură are un schimbător de căldură mărit. Astfel este capabilă să transfere mai multă căldură simultan în comparație cu o unitate exterioară convențională. Zona sa de transfer de căldură este cu până la 39% mai mare. Acest lucru permite să asigure o performanță de încălzire de 100% la temperaturi de până la -10° C.

O altă funcție care poate reduce consumul de energie este modul AI Energy. Prin învățarea modelelor de utilizare ale unui utilizator, acesta ajustează temperatura apei calde menajere și oferă utilizatorului același nivel de căldură fără a utiliza atât de multă energie.