Cea mai rapidă memorie RAM DDR5 din lume realizată cu cipuri Samsung

460
Cea mai rapida memorie RAM PC din lume realizata cu cipuri Samsung DDR5
Sursa Foto: via SamMobile.com

Piața computerelor va primi în curând acces la tehnologia DRAM de generația următoare. Cu procesoarele Ryzen de nouă generație ale AMD și viitoarele cipuri Intel Alder Lake, utilizatorii de PC-uri pot începe în cele din urmă să utilizeze RAM DDR5. În timp ce aceste cipuri nu sunt încă gata, mărcile de memorie au început deja să își anunțe modulele RAM DDR5, iar una dintre ele este compania G.Skil.

Compania taiwaneză G.Skill a prezentat primele sale kituri de memorie RAM DDR5 pentru PC-uri. Cu această ocazie taiwanezii au numit această memorie cea mai rapidă din lume. G.Skill Trident Z5 vine în versiuni RGB (Z5 RGB) și non-RGB (Z5). Conform SamMobile, ambele variante ale acestei memorii utilizează cipuri de memorie DDR5 de la Samsung.

Cele mai rapide module de memorie RAM DDR5 realizate cu cipuri Samsung

Noile module G.Skill sunt disponibile în versiunile 5600MHz, 6000MHz și 6400MHz. Toate variantele sunt disponibile în capacitate de 32GB (16GB x 2) și latență de CL 36-36-36-76 sau CL 40-40-40-76. Aceste module au un design complet nou în comparație cu modelele anterioare produse de compania G.Skill.

Gigantul high-tech sud-coreean este liderul pieței globale DRAM. Samsung a dezvăluit prima dată cipuri de memorie DDR5 pentru servere anul trecut. În urmă cu trei luni, a făcut istorie creând un singur stick RAM DDR5 de 768GB folosind 32 de cipuri DRAM cu o capacitate de 24GB fiecare.

G.SKILL International Enterprise este o companie din Taiwan, fondată în 1989. Produce hardware pentru PC-uri și în special module RAM. Compania operează în prezent în America de Nord, Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

Știm că Samsung este cel mai mare furnizor mondial de cipuri DRAM și NAND. Gigantul high-tech sud-coreean a reprezentat anul trecut 49% din piața globală a memoriei smartphone-urilor. În primul trimestru al anului 2021, Samsung a deținut o cotă de piață de 43,1%. DRAM este un tip de memorie volatilă care, spre deosebire de memoria flash nevolatilă, pierde rapid datele atunci când este întreruptă de la o sursă de alimentare.

La începutul acestei luni, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, a început să producă cipuri de memorie DDR5 folosind tehnologia EUV de 14 nm pentru performanțe mai rapide și eficiență energetică mai mare.