Mai merită cumpărat Galaxy S8, în ciuda „vârstei” sale?

1621
Seria Samsung Galaxy S8
Sursa Foto: YouTube TechLine Linus

Această întrebare are un singur răspuns: Da merită! Și este cel mai bun răspuns! Samsung Galaxy S8 este un excelent telefon, un telefon fin, care încă se simte modern, în ciuda vârstei sale. Și printre multe altele mai are un atu: Prețul a început să scadă, chiar dacă nu întotdeauna cât am dori.

Smartphone-urile Samsung Galaxy S8 și S8+ au fost încă de la lansare de super-clasă. Un excelent design, un ecran frumos și o calitate incontestabilă a telefonului. Ecranul de sticlă de la margine la margine îl fac mai mult decât suficient pentru a rămâne încă în top. Atât S8 cât și S8+ au avut vânzări foarte mari încă de când au fost lansate și, au în continuare. Acest lucru este rezultatul tehnologiilor de ultimă oră pe care Samsung le-a introdus în aceste două modele emblematice.

Samsung Galaxy S8 a fost anunțat în martie 2017 și lansat la vânzare în aprilie același an. A pune eticheta vechi, este cel puțin deplasat, chiar dacă de atunci au mai fost lansate seria Galaxy S9 și seria Galaxy S10. Nu trebuie să uităm că Samsung Galaxy S8 a fost permanent actualizat, are specificații foarte bune, o cameră excelentă, un viitor mai lung al actualizărilor software și o mulțime de alte îmbunătățiri.

Da, Galaxy S8 are câțiva ani, dar încă este și se simte ca un telefon modern și foarte capabil. Fișa sa tehnică este foarte actuală, are multe din aceleași caracteristici și software de bază ca cel mai recent Samsung Galaxy S10. Și cum am scris mai sus, punctează în special la prețul mult redus față de cel inițial.

Ecran excelent, încărcare wireless și certificare IP68 pe Samsung Galaxy S8

Unul dintre principalele atuuri la acest telefon este cu siguranță ecranul. Este genial! Ecranul oferă o reproducere reală, clară și uimitoare a culorilor, este o operă de artă! Are un ecran de 5,8 inch Super AMOLED protejat de Corning Gorilla Glass 5 și un raport de aspect de 18,5: 9. Galaxy S8 are o rezoluție FHD+ 2.220 × 1080 pixeli. Cu toate acestea, puteți trece la rezoluția WQHD de 2.960 × 1.440.

Corning Inc. este o companie multinațională americană, cu sediul în Corning, New York. Gorilla Glass este un strat de sticlă aluminosilicată de tip alcaliu, subțire, ușoară și rezistentă. Este folosită în principal la telefoane mobile, media playere portabile și afișajele pentru laptopuri.

Ca specificații Samsung Galaxy S8 vine cu procesorul Samsung Exynos 8895. Deși este puțin mai lent decât procesoarele aflate pe Galaxy S9 sau seria Galaxy S10 este foarte bun și își face foarte bine treaba. Aplicațiile se încarcă uimitor de rapid, camera se lansează rapid, iar interfața de utilizare este foarte fluidă. Camera din spate are 12 MP iar cea din față 8 MP. Face fotografii foarte bune, camerele sunt foarte capabile în comparație cu majoritatea telefoanelor noi disponibile pe piață în aceste zile.

Samsung Galaxy S8, un smartphone excelent pe care în recomandăm

Trebuie să remarcăm că la Galaxy S9, cu un hardware mai nou și camera ușor mai bună, nu există o diferență mare față de Galaxy S8. În afară de câteva funcționalități specifice hardware-ului, cum ar fi Super Slow Motion și AR Emojis, acestea au aceleași funcționalități. Samsung S8 a fost actualizat la Android 9 Pie și One UI. Samsung Galaxy S8 are încărcare wireless, certificare IP68 pentru apă și praf, o mufă pentru căști și multe altele. Acestea sunt caracteristici de top pe noile flagship-uri Samsung.

Toate bune și frumoase dar avem și ceva de reproșat smartphone-ului Samsung Galaxy S8. Durerea mare a tuturor utilizatorilor de smartphone-uri: Bateria. S8 are o baterie mică raportat la cerințele actuale, are doar de 3.000 mAh. Mai este încă ceva de reproșat, o problemă ridicată încă de la lansarea acestuia în 2017, amplasarea incomodă a senzorul de amprentă de la spate.

Chiar cu aceste reproșuri puteți utiliza fără probleme un Galaxy S8 și sunteți în trend cu lumea. Puteți vedea în cadrul publicației noastre iLoveSamsung review-ul lui S8. Smartphone-ul iese încă în evidență la birou sau pe stradă iar funcțiile și caracteristicile sale sunt încă de actualitate.

Mai remarcăm încă ceva, Samsung Galaxy S8 și-a păstrat prețul pe piață la un nivel înalt pentru o lungă perioadă de timp. Este și aceasta o dovadă a calităților sale incontestabile. Ca o concluzie vă recomandăm să cumpărați un Galaxy S8 deoarece este un telefon excelent și foarte capabil, acum la un preț foarte bun.