Microsoft xCloud va aduce jocuri pe smartphone-urile Samsung

913

Microsoft xCloud sau Project xCloud vor avea suport pentru smartphone-urile și tabletele Samsung, potrivit SamMobile. Acest lucru a fost confirmat în ziua a doua a Samsung Developer Conference 2018 de la San Francisco. Proiectul xCloud este un nou serviciu de streaming la care Microsoft lucrează. Acesta va aduce jocuri de consolă de calitate superioară pentru o gamă largă de dispozitive, inclusiv dispozitivele mobile de la Samsung.

Samsung a lucrat permanent pentru a-și extinde ecosistemul de jocuri pentru a-și face aparatele Galaxy mai atrăgătoare pentru gameri. Se șoptește pe la colțuri, că gigantul tech lucrează la un smartphone special dedicat pentru jocuri. Bineînțeles că Samsung încă nu recunoaște existența unui astfel de dispozitiv. Vă reamintim că Galaxy Note 9 a fost lansat cu exclusivitate pentru Fortnite, acesta putând suporta multe jocuri grație procesorului Snapdragon 845. Microsoft a dezvăluit serviciul de difuzare de jocuri xCloud la E3 2018 (Electronic Entertainment Expo 2018, 12 – 14 iun. 2018 Los Angeles). Acesta va permite utilizatorilor să joace jocuri Xbox pe mai multe dispozitive.

Microsoft xCloud va oferi o experiență de joc de neimaginat pe dispozitivele Samsung

Serviciul va permite utilizatorilor și gameri-lor să joace jocuri la nivel de consolă pe dispozitive care nu sunt suficient de puternice pentru a le rula. Proiectul xCloud va fi alimentat de tehnologia Microsoft de tip „cloud”, în cadrul căreia se va realiza toate lucrările. Apoi, videoclipul va fi difuzat de pe nor – cloud, către diferite dispozitive. Se permite astfel proprietarilor de smartphone-uri să joace jocuri precum Halo și Red Dead Redemption.

Microsoft urmărește să ofere o experiență de joc pe dispozitive mobile, similară cu ceea ce jucătorii obțin pe consolă și PC-urile Xbox One. Microsoft lucrează pentru a minimiza întârzierea, deoarece aceasta este cheia unei experiențe bune de joc. Microsoft xCloud va permite jucătorilor să conecteze un controler Xbox la telefonul lor smartphone, prin Bluetooth. Compania a reușit, de asemenea, să schimbe controalele pentru Xbox pentru a fi efectuate prin control tactil pe smartphone-uri.

Microsoft Corporation este o companie americană, cel mai mare producător de software din lume. Are sediul în Redmond, Washington și a fost fondată în anul 1975 de Bill Gates și Paul Allen. Numele original „Micro-Soft” a fost sugerat de Paul Allen și este un format din părțile cuvintelor „microcomputer” și „software”.

Vom crea un viitor în care sute de milioane de oameni care dețin un dispozitiv Samsung să poată avea acces la o experiență de jocuri de mare putere„. A declarat Sarah Bond, șeful Global Gaming Partnerships and Development la Microsoft.

Microsoft nu a furnizat momentan mai multe detalii despre Project xCloud. Compania americană a spus că serviciul va intra în programul public beta, anul viitor. Detaliile de lansare și de stabilire a prețurilor sunt încă necunoscute. De asemenea, în timp ce Microsoft a subliniat potențialul proiectului xCloud pentru dispozitive mobile la evenimentul Samsung, serviciul va fi disponibil și pe smartphone-uri de la alți producători.