Modulele ARTIK IoT de la Samsung primesc certificare OCF

1313

Samsung a anunțat că seria de module Samsung ARTIK 05x a primit certificarea 1.3 de la Open Connectivity Foundation (OCF). În anul 2015, Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat platforma Samsung ARTIK. Platforma ARTIK IoT este o combinație de componente hardware, software și cloud destinate dezvoltării mai rapide a aplicațiilor de business, industriale și Internet of Things (IoT).

Samsung ARTIK IoT oferă posibilitatea companiilor de a se conecta mai ușor prin produse, în condiții de siguranță, într-o lume care este din ce în ce mai conectată. ARTIK IoT este o platformă open source pentru companii, ce include module de ultimă generație, drivere, aplicații de securitate, soluții și conectivitate cloud. Mii de dispozitive conectate (telefoane, computere și senzori) ar trebui să poată comunica între ele, indiferent de producător, sistemul de operare sau cipset.

Pe partea hardware, ARTIK oferă mici computere ARM (denumite module ARTIK) care pot fi utilizate într-o gamă largă de dispozitive inteligente și dispozitive IoT. Pe partea software-ului, oferă instrumente pentru dezvoltatori. Partea de cloud a ecuației constă într-o platformă cloud dedicată pentru conectarea unei game largi de dispozitive IoT.

Samsung a contribuit în mod semnificativ la efortul OCF de a introduce standarde pentru IoT„, a declarat John Park, director executiv al OCF. „Suntem încântați de faptul că Samsung nu numai că adoptă standardele, ci oferă produse care contribuie la obiectivul de a construi dispozitive care lucrează „între ele”.

Conform Tizenexperts.com, Samsung a anunțat că seria de module ARTIK 05x a primit certificarea 1.3 de la Open Connectivity Foundation (OCF). Certificarea ajută companiile să construiască dispozitive IoT (folosind module ARTIK) care pot funcționa fără probleme cu alte dispozitive IoT certificate de către OCF, indiferent de factorul de formă, sistemul de operare sau furnizorii de servicii. Standardele OCF includ soluții Wi-Fi, interoperabilitate, hardware și software. Acest standard asigură confidențialitatea, siguranța și fiabilitatea produselor conectate.

OCF – Open Connectivity Foundation este un grup de companii din industrie printre care Samsung Electronics, Intel, Microsoft, Qualcomm și Electrolux care dezvoltă standarde de specificații privind interoperabilitatea dispozitivelor implicate în Internetul obiectelor (IoT). În prezent, există mai mult de 300 de companii membre a OCF.

Seria de module de înaltă performanță Samsung ARTIK 05x, include procesoare, memorie, comunicații, securitate și software pentru a începe dezvoltarea pentru o gamă largă de aplicații IoT. De la senzori și dispozitive de control, până la aparate electrocasnice, monitoare de asistență medicală și gateway-uri inteligente din fabrică.

Având în vedere cât de fragmentat este ecosistemul IoT, standardele precum certificarea OCF ar trebui să contribuie la dezvoltarea mai rapidă a dispozitivelor IoT care sunt mai inteligente, mai sigure și mai conectate. Potrivit Samsung, ARTIK 05x este prima familie sistem-on-module care primește această certificare.

Acest anunț este cu siguranță un pas înainte în dezvoltarea IoT, deoarece deschide calea pentru producerea ușoară a diferitelor dispozitive compatibile.