Mai multe motive pentru a cumpăra un telefon din seria Galaxy S24

176
Samsung Galaxy S24
Sursa foto: via techradar.com

Lansată la mijlocul lunii ianuarie 2024, seria Galaxy S24 cuprinde trei telefoane care se laudă cu hardware intern de top și inteligentă artificială prin Galaxy AI. Aceste telefoane au fost concepute să depășească rivalii Apple și să fie greu de învins pe piață. Fie că sunteți un utilizator Samsung de lungă durată, fie că vreți să treceți la unul dintre cele trei noi modele de la un iPhone sau un alt brand Android, există câteva motive pentru a lua în considerare să faceți aceast lucru.

Dacă sunteți deja un utilizator Samsung Galaxy, îmbunătățirile evidențiate aici sunt un motiv suficient pentru a alege un Galaxy S24, Galaxy S24+ sau un Galaxy S24 Ultra. În același timp ce cei care vor să intre în galaxia Samsung vor fi, fără îndoială, atrași de o mulțime de funcții noi și îmbunătățite. Unele dintre aceste funcții nu pot fi găsite nicăieri în afară de cele mai noi și mai bune telefoane Samsung.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Trei diagonale de ecran. Compania Samsung are o cadență stabilită de lansare a fiecărei noi generații cu un trio de dispozitive. Aceste telefoane vin trei dimensiuni diferite de ecran, fiecare model aducând în plus mai mult la capacitatea bateriei și priceperea camerei pe măsură ce avansați în gamă. În același timp, performanța și caracteristicile cheie sunt menținute la același nivel pe toate cele trei.

Acesta este și cazul ecranelor. Telefonul Galaxy S24 are un ecran cu diagonala 6,4 inch (16,26 cm). Diagonala crește la Galaxy S24+ la 6,7 inch (17,02 centimetri). Galaxy S24 Ultra are un ecran de 6,8 inch (17,27 cm). În plus oferă și un inegalabil stylus S Pen în buzunar, în stilul telefoanelor Note.

Stylusul Samsung S Pen Pro are un vârf de 0,7 mm și 4.096 niveluri de presiune. Dimensiunile sunt de 173,64 mm lungime și 9,5 diametru. Stylusul are o greutate de 13,8 grame. Se încarcă prin USB Tip-C și baterie durează 16 zile.

Apple sau Google oferă doar două dimensiuni de ecran pe cele mai recente dispozitive. Mai mult, aceste companii fac și compromisuri mai mari între modele, în special pe telefoanele mai mici. Nu este cazul pentru seria Galaxy S24.

Suport software. Apple a fost regele absolut al suportului software. Telefoanele iPhone lansate cu cinci sau șase ani în urmă primesc în continuare actualizări. Mai mult timp dispozitivele Android au rămas în urmă în acest sens, chiar dacă Samsung a fost și aici regele.

Acum, cu seria S24, Samsung a decis să treacă la șapte generații actualizări Android și de securitate pentru Galaxy S24, Galaxy S24+ și S24 Ultra. Potrivit TechRadar, doar Google mai oferă un astfel de suport, dar și Apple șine aproape. Companiile din China nu se pot apropia de acestă cifră.

Galaxy AI. Actualizarea principală care stă la baza lui Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra este Galaxy AI. Sub această umbrelă sunt reunite o suită de funcții AI, funcții care sunt momentan doar pe cele mai recente telefoane. Iată ce funcții aduce Galaxy AI pe telefoanele Samsung: Circle to Search, Live Translate, Interpreter, Chat Assist, Note Assist, Browsing Assist, Transcript Assist, Generative Edit, Edit Suggestion și Instant Slow-mo.

În timp ce „AI” este un termen care a fost folosit în spațiul mobil de ceva timp, puțini producători de telefoane au transformat de fapt potențialul tehnologiei într-un set de funcții utile și utilizabile, telefoanele Pixel de la Google fiind cei mai proeminenți jucători din spațiu până în prezent.

La lansare, Galaxy AI încorporează aproximativ 12 funcții, dintre care cele mai multe nu le puteți găsi pe niciun alt telefon de pe piață. Nu se află nici pe telefoanele Samsung mai vechi, deși unii utilizatori ai acestora vor primi în viitor unele caracteristici.

Google a ales să debuteze Circle to Search pe seria S24, nu pe propriile telefoane Pixel. Puteți valorifica inteligența AI din seria Galaxy S24 pentru a genera variații infinit diferite de imagini de fundal noi pentru ecranele dvs. de pornire. Live Translate poate traduce o limbă străină în vorbire și text pe care le puteți înțelege în timp real în timp ce sunteți la un apel telefonic. Chat Assist vă poate reformula cuvintele pe un ton diferit, în funcție de context. În plus, există o serie întreagă de instrumente de editare generativă pentru a spori experiența de fotografiere mobilă a modelelor din noua serie Galaxy.

Camere foto. În timp ce toate cele trei telefoane din seria Galaxy S24 au primit grade diferite de upgrade-uri ale camerei față de predecesorii lor, Galaxy S24 Ultra este cel mai potrivit dacă vreți o experiență de fotografie mobilă cu adevărat competitivă.

Pentru cei descurajați de post-procesarea dură a telefoanelor Galaxy S din generațiile anterioară, știința culorilor și gama dinamică a modelelor Galaxy S24, Galaxy S24+ și Samsung Galaxy S24 Ultra creează cele mai nuanțate imagini din toate seriile Samsung de până acum.

În plus, S 24 Ultra schimbă predecesorul său teleobiectiv 10x de 10MP cu o cameră teleobiectivă 5x 50MP. Aceasta, spre deosebire de noul snapper 5x din Apple iPhone 15 Pro Max, permite zoom de calitate superioară la intervale focale mai mari.

Dacă doriți ca spațiul liber să devină creativ cu camera telefonului dvs., niciun alt telefon nu dispune de un senzor principal capabil de 200MP și de înregistrare video de până la 8K. Și acest lucru se întâmplă înainte fotografiile să ajungă la mâna funcțiilor de procesare și editare Galaxy AI incluse în experiența camerei.

Design incredibil. Indiferent dacă faceți upgrade de la un Galaxy existent sau sunteți nou în lumea Samsung, seria S24 oferă o estetică de design curată.

Galaxy S24 și Galaxy S24+ se laudă cu o ramă din Armor Aluminium „îmbunătățită”. Acest material este mai dur, cu 10% mai puternic decât versiunea anterioară, în comparație cu seria Galaxy S23. În același timp, Gorilla Glass Victus 2 protejează afișajele respective. Ambele au rezistența la praf și la apă, certificată IP68, ceea ce înseamnă că sunt cel puțin în pas cu cele mai recente iPhone-uri și Pixel-uri.

Ergonomia rafinată a designului „One Mass” se prezintă ca un sandviș curat de metal și sticlă. Telefoanele au margini mai pătrate pentru o aderență îmbunătățită, lăsând totuși puțină rotunjire pentru a menține confortul. De asemenea, ramele din jurul afișajelor au fost reduce la minimum pentru a permite o mai bună aderență și o experiență de vizionare captivantă.

În ceea ce privește Ultra, deși arată ca predecesorul său, nu mai aveți de ce să vă faceți griji. Are un afișaj cu margini ușor curbate, ceea ce dă o senzație confortabilă în mână pentru o utilizare mai ușoară. Nu trebuie să uităm nici S Pen-ul, S24 Ultra fiind singurul model emblematic de pe piață ce oferă așa ceva.

Există, de asemenea, noua sticlă Gorilla Glass lansată exclusiv pe S24 Ultra. Este vorba despre Gorilla Glass Armor. Nu este doar cea mai dura și mai rezistentă a companiei Corning de până acum, dar reduce reflectivitatea cu 75%! Este un aspect important al experienței de vizualizare pe care practic orice producător de telefoane pare să-l treacă cu vederea. Samsung oferă, de asemenea, modelului Ultra cu un nou finisaj de ultimă oră, placat cu titan, care arată și se simte uimitor atunci când îl ai în mână.