MWC 2021: Samsung a prezentat noua interfață One UI Watch

247
MWC 2021 Samsung a prezentat noua interfata One UI Watch
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a prezentat ieri noua interfață One UI Watch la Mobile World Congress (MWC). Noua interfață este concepută pentru a face experiența de pe Galaxy Watch și de pe smartphone și mai conectată. Samsung a confirmat, de asemenea, că One UI Watch va fi disponibilă pentru Galaxy Watch pe noua platformă unificată construită împreună cu Google. Aceasta va aduce îmbunătățiri ale performanței, o experiență mai bună între smartwatch-uri și smartphone-urile Android și acces la un număr și mai mare de aplicații.

Samsung a mai dezvăluit că viitorul său Galaxy Watch va fi primul cu noua platformă unificată One UI Watch. Acesta, probabil Galaxy Watch 4, își va face debutul la evenimentul Galaxy Unpacked, mai târziu în această vară.

Cel mai mare beneficiu pe care această platformă unificată bazată pe Android îl oferă este accesul la Google Play. Noii utilizatori Galaxy Watch vor putea descărca aplicații populare de la terțe părți care anterior nu erau disponibile pentru Tizen, inclusiv aplicații populare de urmărire a sănătății. Aplicațiile native Google vor fi, de asemenea, disponibile, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de Google Maps, YouTube Music și Mesaje.

One UI Watch pentru o nouă experiență Galaxy Watch

Pentru a dezvălui adevăratul potențial pe care îl au accesoriile noastre, ne folosim de inovațiile din industria mobilă și de parteneriatele noastre cu lideri de încredere din industrie. Prin aceste eforturi, vom îmbogăți experiența oferită de ceasurile noastre inteligente. În acest fel ecosistemul Galaxy va fi unul cu adevărat relevant pentru utilizatorii noștri”. A menționat Patrick Chomet, Head of Customer Experience Office, Mobile Communications Business la Samsung Electronics, conform Samsung Newsroom.

One UI Watch împreună cu noua platformă unificată va oferi o experiență Galaxy Watch complet nouă. Cu One UI Watch, după ce instalați aplicațiile compatibile cu smartwatch-ul pe smartphone, acestea vor fi descărcate rapid pe ceas. Dacă v-ați personalizat aplicația de ceas pe telefon pentru a arăta ora din diferite orașe de pe glob, aceasta va apărea automat și pe ceas. Și dacă blocați apeluri și mesaje de pe ceas, acestea vor fi acum blocate și pe smartphone.

Platforma unificată va deschide noi caracteristici și integrări cu aplicații terțe populare de pe Google Play direct pe Galaxy Watch. Așadar, indiferent dacă sunteți un fanatic al sportului și fitnessului, care dorește să profite mai mult de aplicații precum Adidas Running, GOLFBUDDY Smart Caddy, Strava și Swim.com, un adept al wellness-ului care dorește să trăiască un stil de viață mai echilibrat, cu ajutorul unor aplicații precum Calm sau Sleep Cycle, un iubitor de muzică care vrea să descopere artiști noi pe Spotify și YouTube Music sau un explorator urban gata să călătorească cu Google Maps – există ceva pentru fiecare, datorită unei game variate de parteneri.

Dezvoltatorii Android vor putea crea fețe de ceas pentru noua interfață

Samsung și Google au o lungă istorie de colaborare. Ori de câte ori am lucrat împreună, experiența pentru consumatorii noștri a fost semnificativ mai bună. Același lucru îl pot spune și despre această platformă unificată, care va fi lansată pe noul Samsung Galaxy Watch. În colaborare cu Samsung, suntem încântați să aducem o durată mai mare de viață a bateriei, performanțe mai rapide și o gamă largă de aplicații, inclusiv multe aplicații Google. Toate, toate aceste vor oferi experiență completă pe un smartwatch”. A declarat Sameer Samat, Vice President of Product Management, Android and Wear, Google.

Samsung va lansa și o aplicație pentru crearea design-ului de fețe de ceas permițând designerilor să-și pună la lucru creativitatea. La sfârșitul acestui an, dezvoltatorii Android vor avea permisiunea să creeze noi fețe de ceas. Acestea vor fi adăugate la colecția de fețe de ceas Samsung. În acest fel utilizatorii vor avea mai multe opțiuni de personalizare a ceasurilor lor. Astfel acestea se vor potrivi cu starea lor de spirit, cu activitatea pe care o desfășoară sau cu personalitatea lor.

Noul Galaxy Watch 4 va fi primul dispozitiv care va include One UI Watch și noua platformă unificată. Evenimentul Galaxy Unpacked va avea loc la sfârșitul acestei veri.