Surpriză! Noi actualizări ajung la Galaxy Note 3 din 2013

993

O nouă actualizare a firmware-ului a fost lansată pentru un smartphone mai vechi produs de compania sud-coreeană, Galaxy Note 3. Acest smartphone apărut pe piață în toamna anului 2013 are aproximativ cinci ani vechime. Acum în septembrie a primit o actualizare.

Am clipit din ochi și parcă nu ne venea să credem când a apărut actualizarea pentru Samsung Galaxy Note 3. Chiar dacă un este smartphone mai „prăfuit”utilizatorii sunt încă foarte mulțumiți de el și este încă folosit de multe persoane. Acum gigantul tech sud-coreean a decis să-l lustruiască puțin, ieșind din canoanele obișnuite privind actualizările trimise.

Galaxy Note 3 funcționează încă bine după cinci ani de la lansare

Smartphone-ul Samsung Galaxy Note 3 rulează practic bine pe Android 5.0 Lollipop, deși bateria nu este ceea ce „a fost odată”. Și totuși Samsung continuă să îl actualizeze cu versiunea de firmware N9005XXSGBRI1. Cei familiarizați cu tipurile de codare a versiunilor Samsung știu că acesta este un firmware recent și nu unul mai vechi.

În ceea ce privește conținutul, noua actualizare nu este foarte mare și nici prea interesantă. Desigur, nu sunt instalate noi versiuni Android și de asemenea, nu trebuie să așteptați caracteristici suplimentare. În cele mai multe cazuri, se rezolvă o serie de probleme de securitate care s-au dovedit a fi destul de urgente pentru cei care încă folosesc dispozitivul. Vă reamintim că sistemul de operare Android a împlinit zilele trecute 10 ani.

Firmware – este un program special, de mici dimensiuni, pentru comanda și controlul unor aparate inteligente. Poate fi pentru camere foto digitale, calculatoare, CD-playere, telefoane mobile, etc. Firmware-ul are o memorie mică și este specializat exclusiv pentru aparatul în care este înglobat.

Mai mult, funcția Smart Manager, conform conținutului firmware-lui, este îmbunătățită. Pachetul de actualizare are o dimensiune de sub 46 MB. Potrivit GalaxyClub, ultima actualizare pentru Samsung Galaxy Note 3 a ajuns în mai 2017, așa că a fost cu ceva timp în urmă.

Totuși, este frumos să vedem că producătorul numărul unu mondial nu este atent doar la actualizările modelele sale de vârf. Samsung a mai oferit o actualizare și pentru Galaxy Note 2, cel mai probabil ultima, în aprilie 2017. Cu excepția cazului în care Galaxy S4 va primi în curând o altă actualizare, Galaxy Note 3 va stabili un record. Va fi „cel mai vechi smartphone Samsung care este actualizat” până acum.

Să sperăm că acesta este un semn bun pentru viitor și mai multe alte smartphone-uri reprezentative, din gama Note, cum ar fi Galaxy Note 8 sau Galaxy Note 9, vor fi actualizate o perioadă cel puțin tot atât de lungă.