Din cauza Nokia compania Vivo poate pleca din Germania, beneficiar: Samsung

185
Din cauza Nokia compania Vivo poate pleca din Germania
Sursa foto: via sammobile.com

Știm de ceva vreme că producătorii mobil din China au probleme pe piața din Europa. Acum o nouă provocare a apărut și pentru pentru Vivo, care și înainte avea unele probleme. Compania Vivo deține o poziție solidă atât în ​​țara sa de origine, cât și pe piețele din întreaga lume, cum ar fi Asia și Orientul Mijlociu. Beneficiarul acestei eventuale retrageri a companiei chineze din Germania va fi Samsung.

Vivo nu a reușit să rezolve o problemă de brevet pe care o dispută cu Nokia. Acest lucru a dus la suspendarea vânzărilor produselor sale pe piața germană. Unul dintre aceste produse este telefonul pliabil Vivo X Fold+. Impactul acestei provocări este limitat la Germania și nu la întreaga Europă, dar ar putea forța Vivo să renunțe cu totul la operațiunile din Germania.

Samsung va beneficia de cota lui Vivo dacă va părăsi Germania

Unul dintre brevetele esențiale standard 4G ale Nokia este problema în această dispută și cauza suspendării produselor în Germania. Companiile care au acorduri de licență cu Nokia sunt cunoscute și acestea nu au probleme. Nokia a intentat acțiuni legale în justiție împotriva celor care nu au încheiat acorduri de licențiere cu compania.

O acțiune similară a fost inițiată și împotriva companiei Oppo anul trecut, potrivit SamMobile. Oppo a decis să părăsească piața germană și nu există semne că intenționează să revină în curând. În acest moment Oppo are probleme și la nivel de Europa, dacă se retrage sau nu. Un tribunal din Mannheim a emis o ordonanță împotriva Vivo care, atunci când va fi pusă în aplicare Vivo va trebui să suspende vânzările produselor sale în Germania. Acest lucru se poate întâmpla în orice moment.

Nokia a fost fondată în 1865 ca fabrică de hârtie. La un moment dat a produs și cizme de cauciuc! Nokia a lansat primul său telefon mobil în 1987, Mobira Cityman 900. Nokia 1100 a fost cel mai bine vândut telefon mobil din toate timpurile.

Dacă Vivo dorește să continue să vândă produse în Germania, ar trebui să încheie un acord de licențiere cu Nokia. Compania din China spune că a negociat cu Nokia pentru reînnoirea licențelor, dar nu a ajuns la un acord. Compania adaugă că își va continua discuțiile cu Nokia în speranța de a găsi o soluție, în timp ce se pregătește să depună apel împotriva deciziei instanței.

Rămâne de văzut dacă Vivo o ia pe același traseu cu Oppo și decide să renunțe pur și simplu la piața germană. În acest fel Samsung rămâne beneficiarul, deoarece va avea un concurent mai puțin pe piața germană.