Galaxy Note 10, Galaxy A90 5G și Galaxy Tab S6 obțin suport ARCore

781
Sursa Foto: SamMobile.com

Google continuă să adauge suport pentru noile dispozitive Samsung la ARCore, platforma sa de realitate augmentată bazată pe software. Cele mai recente dispozitive pentru preluarea asistenței pentru platformă au inclus Galaxy Tab S5e și câteva telefoane Galaxy A mai noi.

Acum cele mai noi dispozitive Samsung au fost adăugate la listă. Galaxy Note 10 și Note 10+, Galaxy A90 5G și Galaxy Tab S6 au primit suport ARCore. Din informațiile apărute se pare că Google va extinde în continuare suportul ARCore și pentru alte smartphone-uri Samsung.

Suport ARCore live pentru cele mai noi dispozitive Samsung

Google a adus o ușoară modificare și în listarea aplicației în Play Store. S-a decis să redirecționeze aplicația de la ARCore la „Serviciul Google Play pentru AR”, de fapt așa a și fost numită. Poate că schimbarea numelui este menită să evidențieze faptul că aplicația este asemănătoare cu serviciile obișnuite de joc, prin faptul că nu este o aplicație utilizabilă în sine ci aduce SDK-uri care permit altor aplicații să ofere experiențe AR.

Serviciul Google Play pentru AR (ARCore) poate suprapune conținutul virtual, forme și obiecte generate de computer peste lumea reală atunci când sunt vizualizate prin intermediul camerei telefonului. Utilizatorii pot muta acel conținut virtual pur și simplu mergând în jur cu dispozitivul sau folosind senzorii pentru a detecta mișcarea. Acest lucru este realizat prin utilizarea unei tehnologii de urmărire a mișcării pentru a determina atât poziția, cât și orientarea telefonului în timp ce se deplasează prin spațiu.

Google este deținut de Alphabet Inc., este disponibil în 147 de limbi și are 4,5 miliarde de utilizatori activi lunar. Google avea 103.459 angajați stabili în Q1 2019. În plus, alți 121.000 de angajați lucrează ca antreprenori și lucrători temporari pentru Google în 2019.

Platforma ARCore a fost dezvoltată de Google pentru a permite experiențe de realitate augmentată pe smartphone-uri, fără a fi nevoie de hardware special. Așadar, aducerea de asistență la aceste noi dispozitive este doar o problemă de a derula o actualizare a aplicației.

De atunci, mulți dezvoltatori au folosit platforma pentru a crea diferite aplicații și jocuri care oferă experiențe AR. Acum, utilizatorii cu un Galaxy Note 10, Galaxy A90 5G sau un Samsung Galaxy Tab S6 vor putea să se bucure și ei de ARCore.