Galaxy Note 20 Ultra cu rată de actualizare adaptivă între 60 și 120Hz

590
Sursa Foto: @UniverseIce

Cu apropierea inevitabilă a lansării seriei Samsung Galaxy Note 20 încep să apară și mai multe zvonuri și scurgeri. Unul foarte recent dezvăluie faptul că Galaxy Note 20 Ultra va oferi o schimbare adaptivă/variabilă a ratei de actualizare. Era de așteptat o rată de actualizare de 120Hz pe seria Note 20. Cu atât mai mult pe smartphone-ul suprem, Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Dar acum aflăm că va fi o rată de actualizare adaptivă. Nu e același lucru!

Rata de actualizare dinamică este diferită de rata de actualizare adaptivă, aceasta din urmă necesită suportul hardware necesar. Cu rata de actualizare dinamică se poate comuta între 60Hz și 120Hz în funcție de conținutul de pe ecran. Seria Galaxy S20 face deja acest lucru atunci când anumite aplicații sunt deschise. Pe de altă parte, rata de actualizare variabilă ajustează rata de actualizare a afișajelor în timp real, în funcție de conținutul de pe ecran.

Galaxy Note 20 Ultra cu rată adaptivă între 60 și 120Hz     

Rata de actualizare adaptivă este o caracteristică hardware care permite unui afișaj să își modifice rata de reîmprospătare în timp real la orice număr între rata minimă și maximă de reîmprospătare. Conform informațiilor anterioare, numai Galaxy Note 20 Ultra va suporta rata de actualizare de 120Hz. Astfel presupunem că doar acest model va avea comutarea variabilă a ratelor de actualizare. Această funcție pe Ultra va trece între 60Hz și 120Hz în funcție de ceea ce este afișat pe ecran.

Rata de actualizare a ecranului arată cât de des un ecran actualizează numărul de imagini afișate pe secundă. Un ecran cu o rată de actualizare ridicată înseamnă că numărul de cadre afișate în fiecare secundă este mare. Cu cât frecvența este mai mare, cu atât o secvență este mai fluidă.

Informația provine de la Universe Ice, care a postat scurgerea pe Twitter. Conform GizmoChina, similar cu Galaxy S20, nici Galaxy Note 20 nu va avea o rată de actualizare de 120Hz la rezoluția QHD+. Pentru cei care nu știu, Samsung le-a oferit utilizatorilor o opțiune manuală pentru a comuta rata de actualizare între 60Hz și 120Hz la rezoluția FHD+ pe S20 Ultra.

Rata de actualizare ridicată descarcă bateria

O rată de actualizare ridicată oferă o experiență mult mai rapidă și mai plăcută, dar provoacă o descărcare semnificativă a bateriei. Acest lucru înseamnă că este mai bine să folosiți o rată ridicată de actualizare ridicată doar în unele aplicații. Acest lucru dacă nu cumva Samsung rezolvă această problemă cu o actualizare de software.

Deși, Samsung ar putea să ofere un echilibru între durata de viață a bateriei și performanțele cu Galaxy Note 20 Ultra prin funcția sa de comutare variabilă. Această caracteristică ar fi binevenită, având în vedere că ecranul cu o rată de actualizare de 120 herți este benefic numai în câteva scenarii sau aplicații.

Prezența acestei funcții  pe Galaxy Note 20 Ultra este interesantă și utilă. Nu știm dacă Samsung poate să trimită, printr-o actualizare, această funcție și pe Galaxy S20 Ultra.