Galaxy Note 9 mai bun decât Apple iPhone XS în teste LTE

1120

Pe scurt, noul iPhone XS de la Apple nu poate ține pasul cu Samsung Galaxy Note 9 în testele de viteză LTE. Și acest lucru în pofida unor îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său, potrivit cercetărilor efectuate de PC Mag. Toate testele au fost efectuate într-un mediu controlat, între Apple iPhone XS și Samsung Galaxy Note 9.

În testele cu semnal LTE mai slab și în cele cu semnal mai puternic noul iPhone a avut performanțe mai bune. Totuși a rămas mult în urmă în majoritatea celorlalte teste, conform AndroidHeadlines. Potrivit PC Mag, phabletul Samsung Galaxy Note 9 a înregistrat o medie de 43,2 Mbps în SUA și 97,7 Mbps în Canada, comparativ cu 38,9 și 85,4 Mbps (megabitul pe secundă) pentru Apple iPhone XS.

Cu multe caracteristici moderne iPhone XS nu depășește Note 9

Apple iPhone XS și XS Max sunt primele smartphone-uri care folosesc modemul Intel XMM7560 LTE. Acesta are o serie de caracteristici moderne care nu au fost în smartphone-ul Apple iPhone X din anul trecut. Unul dintre cele mai bune exemple este 4 × 4 MIMO, un sistem de antenă multi-bandă pentru telefoane mobile. Această caracteristică care a făcut o diferență dintre cele două până atunci când a ajuns la viteză LTE în test. Acesta permite utilizarea a patru canale separate de încărcare și descărcare, spre deosebire de două în alte telefoane.

Am văzut aici de fapt o luptă între Apple și Qualcomm, telefonul Galaxy Note 9 folosit la teste a fost cu procesor Qualcomm. Cele mai noi telefoane Apple au un dezavantaj clar, în ceea ce privește rețele LTE, în comparație cu Note 9 care folosește Qualcomm Snapdragon 845. Deși, în comparație cu dispozitivele anterioare, cum ar fi iPhone X, cele mai noi modele sunt mult mai bune în acest sens.

Long-Term Evolution (LTE) este un standard pentru comunicațiile wireless de mare viteză pentru dispozitive mobile și terminale de date. LTE este o marcă comercială înregistrată deținută de ETSI (European Telecommunications Standards Institute). Primul serviciu public LTE a fost lansat de TeliaSonera în Oslo și Stockholm pe data de 14 decembrie 2009.

Galaxy Note 9 este cel mai bun smartphone de pe piață

Se pare că Apple intenționează să actualizeze iPhone-ul X pentru o performanță superioară în LTE. Cu toate acestea nu credem că poate aduce iPhone X mai aproape de viteza înregistrată de noile iPhone-uri.

Faptul că Samsung Galaxy Note 9 este un smartphone extraordinar este dovedit din nou. În toate recenziile și testele făcute cu acest telefon rezultatul final a fost la fel. La ora actuală urmașul lui Galaxy Note 8 nu are rival pe piață! Vă reamintim că recent compania americană de analiză de piață Consumer Reports a declarat pe Galaxy Note 9 cel mai bun smartphone din lume.